Pikatehtävä: Jogurtti-mascarponemousse, marinoidut päärynät ja marinoidut kukat

kokkisota_kausi_2_jakso_5_annoskuvat_pikatehtävä_teemu_laurell_preview
Julkaistu 07.12.2017 09:51

MTV VIIHDE

Teemu Laurell valmisti pikatehtävässä jogurtti-mascarponemoussen, marinoidut päärynät ja marinoidut kukat.

Pikatehtävän raaka-aineet

  • Mascarpone-juusto  
  • Syötäviä kukkia
  • Päärynä
  • Saksanpähkinöitä

Jogurtti-mascarponemousse

  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • 100 g turkkilaista jogurttia
  • 100 g mascarponea
  • 1 rkl tomusokeria
  • ½ sitruunan mehu

Paahda pähkinät pannulla niin että ne saavat hiukan väriä. Sekoita jogurtti ja mascarpone-juusto, lisää vielä sekaan tomusokeri ja sitruunanmehu. Rouhi paahdetut pähkinät pienemmiksi ja lisää ne moussen joukkoon. Sekoita hyvin.

Marinoidut päärynät

  • 1 päärynä
  • 1 l vettä
  • n. 1 rkl sokeria

Kuori ja paloittele päärynä. Keitä päärynän palat kattilassa kypsäksi vesi-sokeriseoksessa.

Marinoidut kukat

  • 1 sitruunan mehu
  • Ripaus suolaa
  • Ripaus sokeria
  • Syötäviä kukkia

Sekoita ainekset keskenään ja asettele kukat varovasti marinoitumaan n. 5 minuutiksi liemeen.