Teemu Laurell valmisti pikatehtävässä jogurtti-mascarponemoussen, marinoidut päärynät ja marinoidut kukat.
Pikatehtävän raaka-aineet
- Mascarpone-juusto
- Syötäviä kukkia
- Päärynä
- Saksanpähkinöitä
Jogurtti-mascarponemousse
- 1 dl saksanpähkinöitä
- 100 g turkkilaista jogurttia
- 100 g mascarponea
- 1 rkl tomusokeria
- ½ sitruunan mehu
Paahda pähkinät pannulla niin että ne saavat hiukan väriä. Sekoita jogurtti ja mascarpone-juusto, lisää vielä sekaan tomusokeri ja sitruunanmehu. Rouhi paahdetut pähkinät pienemmiksi ja lisää ne moussen joukkoon. Sekoita hyvin.
Marinoidut päärynät
- 1 päärynä
- 1 l vettä
- n. 1 rkl sokeria
Kuori ja paloittele päärynä. Keitä päärynän palat kattilassa kypsäksi vesi-sokeriseoksessa.
Marinoidut kukat
- 1 sitruunan mehu
- Ripaus suolaa
- Ripaus sokeria
- Syötäviä kukkia
Sekoita ainekset keskenään ja asettele kukat varovasti marinoitumaan n. 5 minuutiksi liemeen.