Mainos

Pikaremontti päivässä: sisäportaiden pinnoitus uuden veroisiksi

Portaat käsijohteineen, reisilankkuineen ja askelmineen olivat mäntyä.

Asukas oli jo maalannut reisilankut ja käsijohteet valkoisiksi ja hionut askelmat karkealla, nro. 60 hiomapaperilla. Ne haluttiin säilyttää uusimisen jälkeenkin puupintaisina - ei tosin pehmeänä mäntynä, vaan tammipintaisina.

Askelmia ei tarvitse lähteä tekemään itse. Nykyään on tarjolla valmis porrassetti, jonka mukana vanhoihin askelmiin saa uudet pinnat valmiina, kahden askelman levyisinä elementteinä.

Kunkin elementin molemmat reunat on taivutettu siistiksi etulistaksi, joten askelman etureunan saa peitettyä samalla kertaa yhtenäisellä puupinnalla.

Elementeillä pystyy päällystämään myös kierreportaiden askelmia.

Luota mittaamisessa näppärään työkaluun - kompassiin

Toimituksen mukana seuraa kerrassaan näppärä työkalu, kierrekompassi, jonka avulla on helppo mitata tarkasti askelmien kulmat ja siirtää ne suoraan leikattavaan kappaleeseen.

Kompassin molemmissa päissä on kolme kärkeä, joten askelmien jokainen nurkka saadaan varmasti merkattua.

Mittaamisen jälkeen elementit halkaistiin oikean levyisiksi ja katkaistiin oikean pituisiksi, minkä jälkeen ne liimattiin karhennettuun pintaan MS-polymeerimassalla. Askelman kumpaankin päähän jätettiin 1,5 - 2 mm elämisrako, joka saumattiin samalla massalla.

Kiinnitä askelmat alhaalta lähtien

Massan väri oli reisilankkujen mukaan valkoinen.

Liimamassan voi levittää joko askelman pinnalle tai uuden askelmapinnan pohjaan - tällä ei ole merkitystä. Putkilon kärkeen kannattaa avata reikä, joka tekee vedettäessä noin 5 mm makkaran.Yhdellä putkilolla saa silloin kiinnitettyä suunnilleen kolme 80 cm levyistä askelmaa.

Askelmapinnat on käytännöllisintä kiinnittää alhaalta lähtien: kun tekijät liikkuvat työn edetessä samaan suuntaan, askelmien päälle tulee heti painoa ja ne kiinnittyvät lujasti.

Avoportaiden askelmien takapuolelle on tietysti saatava myös peitelista.

Kun se on samaa tammea kuin porrasaskelmatkin, portaat ovat siistin näköiset myös takapuolelta. Peitelistat kiinnitettiin liimamassalla ja napsautettiin vielä kolmesta kohtaa kiinni viimeistelynaulaimella.

Umpiportaissa näitä ei luonnollisestikaan tarvita, koska askelmien takareunat jäävät näkymättömiin.

Lisätietoja:

Step-Kit

www.stepkit.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.