Pieni symboli kertoo, miltä puolelta pitää tankata – tässä legendaarisessa autossa se nähtiin ensimmäisen kerran

1:10

Monet meistä ovat joskus joutuneet huoltoasemalle kurvatessaan pohtimaan, että kummalta puolelta se auto taas tankattiinkaan. Onneksi useimmissa autoissa on ongelmaan nykyään helppo ratkaisu, mutta kuka on idean takana?

Saatat olla tietoinen, että monissa autoissa on mittaristossa pieni symboli, joka kertoo, kummalta puolelta autoa polttoainetankin täyttöaukko löytyy. Tämä tieto luonnollisesti helpottaa tankille ajamista, sillä et varmaankaan halua olla se autoilija, kun vierailet läheisellä huoltoasemallasi.

Katso pääkuvan videolta, kuinka eläkeläismies tuhosi huoltoaseman Volvollaan.

Video siitä autoilijasta alla.

Kyseinen symboli löytyy useiden autojen mittaristoista polttoaineen määrää ilmaisevan mittarin vierestä. Polttoainetankkia esittävän kuvan kyljessä oleva nuoli kertoo, kummalta puolelta auto tankataan.

Kuka sai idean ensimmäisenä?

Kyseisen nuolisymbolin keksijänä voidaan pitää 1980-luvulla Fordin palveluksessa työskennellyttä Jim Moylania. Hän sai idean tästä varsin yksinkertaisesta ratkaisusta ajettuaan firman autolla huoltoasemalle ja tajusi mokansa vasta seisoessaan tankilla bensapistooli kädessään.

Ensimmäiset autot, joissa oli nykyisen kaltainen nuolisymboli kertomassa täyttöaukon sijainnin, olivat vuoden 1989 Ford Escort ja samaan konserniin kuuluneen Mercuryn Tracer.

Hieman vastaava ratkaisu on kuitenkin ollut olemassa jo vuosikymmentä aiemmin Mercedes-Benzin W123:ssa, jossa oikealle osoittava kolmio toimi samalla myös bensavalona. Tämä ratkaisu ei kuitenkaan ole yleistynyt samaan tapaan kuin printattu nuoli.

Lähde: Jalopnik

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja