Pienet keltaiset hörökorvat ilmestyivät tunnelista Korkeasaaren hoitajien riemuksi – suloinen video Suomen ensimmäisten aavikkoketun poikasten temmellyksestä

2:21
Pienet keltaiset hörökorvat ilmestyivät tunnelista Korkeasaaren hoitajien riemuksi – katso suloinen video Suomen ensimmäisten aavikkoketun poikasten temmellyksestä

Korkeasaaressa on tänä kesänä saatu iloinen yllätys, kun aavikkokettujen kolosta putkahtikin kaksi pientä poikasta. Pienet kellertävät ketut ovat ensimmäiset Korkeasaaressa syntyneet aavikkoketut.

Poikasten vanhemmat Nym ja Kerttu ovat ensimmäiset aavikkoketut Korkeasaaressa, ja eläintenhoitajat olivatkin innoissaan, kun huomasivat niiden parittelevan.

– Tasan 50 päivää myöhemmin parittelun jälkeen Kerttu meni niiden kaivamaan pesäluolaan ja muutaman päivän jälkeen tuli sieltä paljon hoikempana ulos, Korkeasaaresta kerrotaan.

Aavikkoketut asuvat luonnossa maahan kaivamassaan tunneliverkostossa, ja myös synnyttävät siellä.

Noin kahden viikon kuluttua tunnelista ilmestyikin kaksi pientä poikasta.

Esimerkilliset vanhemmat

Nyt pikkuiset ovat uskaltautuneet jo tutkimaan ympäristöä ja vahvistuvat päivä päivältä. Metsästystäkin opetellaan jo hiirien kanssa.

Vaikka Nym ja Kerttu ovat ensimmäistä kertaa vanhempia, asiat ovat sujuneet hyvin.

– Iloksemme voimme todeta, että aavikkokettuperhe voi oikein hyvin. Nym ja Kerttu hoitavat pentuja esimerkillisesti, Korkeasaaresta kerrotaan MTV:lle.

Pentujen tulevaisuus ei ole vielä selvillä, sillä hoitajat eivät ole halunneet häiritä tuoreen perheen elämää eivätkä ole vielä käsitelleet pentuja. Niiden sukupuolta ei siis vielä tiedetä.

– Aavikkoketut elävät perheryhmissä, joissa vain yksi pariskunta lisääntyy ja muut toimivat apureina. Laumaa johtaa hallitseva uros ja siinä voi olla 10–15 yksilöä – laji on ketuksi poikkeuksellisen sosiaalinen, Korkeasaaresta kerrotaan.

Laiton villieläinten lemmikkikauppa uhkana

Vaikka alun perin Saharan alueelta Afrikasta kotoisin oleva aavikkokettu on tällä hetkellä elinvoimainen laji, sitä uhkaa esimerkiksi laiton villieläinten kauppa lemmikeiksi.

Vaikka pienet kellertävät pennut ovatkin hurmaavia hörökorvineen, ne eivät sovellu ihmisen lemmikiksi.

Pentujen isä Nym on salakuljetettu Virosta Suomeen vuonna 2014, mutta se sai myöhemmin uuden kodin Korkeasaaresta.

Nymin uskotaan syntyneen villinä, joten sen geeniperimä on arvokasta suvunjatkamisen ja eläintarhoissa syntyneiden populaatioiden monipuolisuuden kannalta.

Katso artikkelin alusta Korkeasaaren video pienten aavikkokettujen temmellyksestä!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja