Mainos

Pienellä tytöllä harvinainen ihosairaus – äitiä arvostellaan laiminlyönnistä

Brittiäitiä haukuttiin siitä, että hän ei laita tyttärelleen aurinkorasvaa. Todellisuudessa hänen tyttärellään on harvinainen ihosairaus, joka saa ihon rakkuloille.

Kaksivuotiaan Isla-tytön äiti Danni Latham on joutunut kohtaamaan arvostelua ihmisiltä, jotka luulevat, että tytön iho on rakkuloilla auringossa palamisen takia, kirjoittaa Mirror.

Tytöllä on harvinainen Epidermolysis bullosa eli rakkulatauti. Hän syntyi ilman ihoa käsissään ja jaloissaan, ja nyt hänelle muodostuu rakkuloita ympäri kehoa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Ihmiset pysäyttävät minut kadulla ja kysyvät, mitä olen hänelle tehnyt. 'Eikö hänellä ole ollut aurinkorasvaa? Hän näyttää niin palaneelta', tytön äiti selitti.

Sairaudelle ei ole tällä hetkellä olemassa parannuskeinoa. Tytön ennustettiin elävän vain muutaman viikon ajan, koska samassa kunnossa olevista lapsista noin 40 prosenttia menehtyy ensimmäisen elinvuotensa aikana.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Kun kuulin, ettei tyttärelleni ole parannuskeinoa, olin erittäin järkyttynyt. Vain muutama tunti syntymän jälkeen hänen vartalonsa muuttui yhdeksi isoksi rakkulaksi. Minä itkin ja pyysin auttamaan häntä.

Parhaillaan tutkitaan sitä, mistä tytön sairaus johtuu, mutta perhe tietää, että tauti on perinnöllinen. Lääkäreiden mukaan tytöltä puuttuu ihokerros, mikä aiheuttaa enemmän hankausta ja saa ihon helpommin rakoille.

Video: Myös tällä pojalla on harvinainen ihosairaus – elämänilo on silti kohdillaan!

4:42

Lähde: Mirror / Good to Know

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.