Petteri Sihvonen: Kasvottomat Jokerit sai kasvot: "Jari Kurri antaa niitä vastauksia"

Jokerit tiedotti perjantaina, että Jari Kurrista tulee seuran uusi omistaja. Hjallis Harkimo luopuu omistajuudesta sekä seuran venäläisomistajat on ostettu ulos omista osuuksistaan. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen sanoo, että Jokereilla on nyt kasvot.

– Minulle tuli ensimmäisenä mieleen tiedon kuullessani, että nyt on päädytty ainoaan oikeaan vaihtoehtoon. Sillä saadaan seuralle kasvot. Emme ole vielä saaneet niin paljoa tietoa kaikesta muusta kuviosta, joten sitä alkaa miettimään, voiko tämä olla niin hohdokasta, kuin miltä se kuulostaa. Jos se jollekin piti myydä, niin tietysti Kurrille tai Teemu Selänteelle, Sihvonen sanoo.

Jokerit on tuottanut vuositasolla useiden miljoonien edestä tappiota. Aikaisemmin seuralla on ollut useita omistajia, nyt Kurri omistaa 100 prosenttia. 

– Kurri sanoo, että neuvottelut ovat vielä käynnissä suomalaisen liike-elämän kanssa. Kuinka hän on sitten tohtinut lähteä tähän mukaan, kun neuvottelut ovat vielä kesken. Näin se retoriikka kuitenkin aina menee, että kuviot voi valmiimpia ja luulisi, että niiden täytyykin olla. Pakotevaikute häviää Jokereiden osalta kokonaan, Sihvonen toteaa.

– Jokerit on jollain tapaa ollut parin viime kauden aikana sellainen kasvoton joukkue. Vaikka Harkimo on omistanut enemmistön, niin hän ei silti ole enää osallistunut kovin näkyvästi siihen toimintaan. Myös nämä venäläisomistajat ovat olleet jollain tapaa kasvottomia. Fakta on se, että vaikka mitä nyt tapahtuisi, niin Kurri antaa ne kasvot. Mihin suuntaan Jokerit lähteekin, niin Kurrilta voi aina kysyä, että miksi näin. Hän antaa sitten niitä vastauksia, Sihvonen jatkaa.

Jokerit aikoo kesällä kertoa uudesta strategiastaan. Sihvonen ottaa tiedon uudesta omistajasta ilolla, sillä yksi merkittävimmistä brändeistä on nyt täysin suomalaisomistuksessa.

– Nyt on mahdollisuus lähteä sitä kohti, että jääkiekkoa tehtäisiin suomalaisin voimin ja mentäisiin siihen suuntaan, johon tätä halutaan Suomessa viedä. Ulospäin tämä on askel siihen, että Harkimo lähtee tästä hienosti ja Mr. Jokerit tarjoaa viestikapulan toiselle Mr. Jokereille. Kyllä tämä näyttää suomalaiselle urheilulle varsinkin jääkiekolle tässä kohtaa hyvin positiiviselta uutiselta, Sihvonen kertoo.

Harkimo oli Jokereiden pääomistaja 28 vuoden ajan. 

Lue myös:

    Uusimmat