Petri Pasanen otti kiinni Tottenhamin jatkopaikan ratkaisuihin: "Olisi puhuttu aivan karmeasta oikeusmurhasta"

Tottenham pudotti Manchester Cityn jatkosta jalkapallon Mestarien liigan puolivälierissä vierasmaalisäännöllä. Otteluparin ratkaisuissa keskiöön nousivat VAR-videotarkistukset.

Toinen osaottelu päättyi Cityn 4–3-kotivoittoon, mutta yhteismaalit menivät tasan 4–4 ja Tottenham teki kolme vierasmaalia, kun taas City ei yhtään. Näin jatkopaikka meni lontoolaisille. Läheltä kuitenkin piti: City oli napata jatkopaikan keskiviikon lisäajan tilanteen myötä. Raheem Sterling iski pallon maaliin ja City ehti jo juhlia maalia riehakkaasti, kunnes videotarkistus osoitti osuman syntyneen paitsion jälkeen.

C Moren asiantuntija Petri Pasanen osoitti pelin jälkeen ylistystä jalkapallon nykyiselle VAR-videojärjestelmälle.

– Kyllähän maali ensin annettiin, mutta tämän takia nyt on taas hyvä sanoa, että hyvä, että VAR on olemassa. Nyt se päätös tuli jo suht nopeasti, Pasanen sanoi lisäajan tilanteesta.

– Näinhän tämä toimii tosi hienosti, ja näin sen pitää mennäkin. Nyt oikeus toteutui. Jos ei olisi ollut VARia ja City olisi mennyt jatkoon tuolla, olisi taas puhuttu aivan karmeasta oikeusmurhasta.

Pasanen ja asiantuntija Antti Niemi analysoivat ylälaidan videolla myös tilanteen, jossa VAR-tarkistuksen kautta hyväksyttiin Tottenhamin jatkoon vienyt Fernando Llorenten osuma.

Lue myös:

    Uusimmat