Tottenham taisteli Mestarien liigan välieriin historiallisesta näytöksestä – ratkaisuosumassa dramaattinen videotarkistus, Cityn lisäajan maali hylättiin!

Tottenham taisteli jalkapallon Mestarien liigan välieriin dramaattisten vaiheiden jälkeen. Puolivälierien yhteismaalit Manchester Cityä vastaan menivät tasan 4–4, mutta Tottenham paineli jatkoon vierasmaalisäännön turvin. Toinen osaottelu päättyi Cityn 4–3-kotivoittoon, kun edellisellä viikolla 1–0-voiton oli kotonaan napannut Tottenham.

Tottenham oli ehtinyt siirtyä Son Heung-minin kahdella osumalla Cityn Raheem Sterlingin avausmaalin jälkeen 2–1-johtoon, kun pelikello näytteli vasta 10. minuuttia. Cityn Bernardo Silva sohi kuitenkin heti perään 11. minuutilla pallon Tottenham-laitapakki Danny Rosen jalkojen kautta veräjään ja lukemiksi 2–2.

21. minuutilla napsahti seuraavan kerran: Sterling iski illan toisensa ja vei Cityn 3–2-johtoon Kevin De Bruynen maalin vasemmalle kulmalle jakamasta tarkasta syötöstä.

Toisella jaksolla peli aaltoili päästä toiseen paikka paikoin villisti. Cityn Sergio Agüero latasi 59. minuutilla pallon maalin oikealta kulmalta häkkiin – viimeisenä tarjoilijana toimi jälleen De Bruyne. City tarrasi kiinni jatkopaikkaan, mutta peli ei ollut läheskään pelattu.

Tottenhamin Kieran Trippier jakoi 73. minuutilla kulmapotkun, joka painui häkkiin vaihtomies Fernando Llorenten reidestä. Videoilta siirryttiin tarkastelemaan, ottiko pallo tätä ennen osumaa Llorenten käteen, ja tilanne näytti sen suhteen täpärältä. Käsiosumaa ei pystytty kuitenkaan todentamaan, joten maali hyväksyttiin. City johti keskiviikon ottelua 4–3, mutta jatkopaikkaan tarttui tässä kohtaa Tottenham.

Cityn Raheem Sterling ampui lisäajalla pallon lähietäisyydeltä maalin, ja City ehti jo juhlia, mutta osuma hylättiin videotarkistuksen jälkeen paitsiona. Näin Tottenham eteni ensimmäistä kertaa historiassaan Mestarien liigan välieriin.

Liverpool ylivoimaisesti jatkoon

Keskiviikon toisessa ottelussa Liverpool päihitti Porton vieraissa maalein 4–1 ja nappasi välieräpaikan yhteismaalein 6–1.

Linjatuomari liputti Liverpoolin keskiviikkoisen avausmaalin ensin paitsioksi, mutta videotarkistelu muutti tuomion. Mohamed Salah jakoi 26. minuutilla syötön paitsion rajamailla liikuskelleelle ja oikealle tolpalle liukuneelle Sadio Manélle, joka iski pallon pömpeliin.

Salah maalasi itse 2–0-osuman toisella jaksolla Trent Alexander-Arnoldin komeasta läpisyötöstä. Porton Eder Militaon 1–2-puskukavennus kulmapotkusta oli otteluparin jatkopaikan kannalta kosmetiikkaa, ja Liverpoolin Roberto Firmino sekä Virgil van Dijk iskivät vielä maalin mieheen.