Petri Karjalainen meni hämilleen KalPan erikoisesta jäähystä: "Mitä siinä pitäisi tehdä?"

KalPan Hugo Galletille erikoinen jäähy Tampereella 1:06
KalPan Hugo Galletille erikoinen jäähy Tampereella

Tappara onnistui viimein murtamaan KalPan hämmästyttävän alivoimaputken miesten jääkiekkoliigan välieräavauksessa Tampereella.

Isännät ottivat ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan 3–2 (0–1, 2–1, 0–0, 1–0) -jatkoerävoitolla ja iskivät kaksi ensimmäistä osumaansa ylivoimalla. Jatkoerän voittomaalin viimeisteli Tobias Ekberg ajassa 75.50.

KalPa oli ehtinyt nollata pudotuspeleissä 23 ylivoimaa sarjoissaan Sportia ja Ilvestä vastaan, ennen kuin Nicholas Halloran onnistui ohittamaan Stefanos Lekkasin.

Vielä perjantainakin KalPan Benjamin Korhonen vei vieraat alivoimalla 1–0-johtoon ja oli lähellä saada toisenkin alivoimamaalin nimiinsä ennen Halloranin tasoitusta.

– Meillä on ollut hyvää alivoimaa ja hyvää tuuria. Tänään oli ihan hyvää alivoimaa, mutta erittäin huonoa tuuria. Nyt tuli kaksi tuommoista, mitä harvemmin näkee samaan peliin, KalPan avausmaalin syöttänyt Jaakko Rissanen sanoi.

KalPan päävalmentaja Petri Karjalainen kummasteli Halloranin ylivoimamaalia ja Tapparan tasoitusta edeltänyttä KalPa-puolustaja Hugo Gallet’n jäähyä. KalPa-puolustajan katsottiin pelanneen sääntöjen vastaisesti rikkinäisellä mailalla.

– En oikein tiedä, mitä siinä pitäisi tehdä. Jos maila katkeaa, se pitää pudottaa jäähän. Nyt kun sen pudotti, annettiin jäähy siitä, että sen pudotti siihen kohtaan, Karjalainen ihmetteli.

Välierien toinen ottelu pelataan heti lauantaina Kuopiossa.

Lue myös:

    Uusimmat