Tapparalle jatkoerätrilleristä kiinnitys, Pelicansin Aatu Jämsen sankarina Lahdessa – näin SM-liigan välierien avausilta eteni

Tobias Ekberg ratkaisee Tapparalle ensimmäisen välieräpelin 1:19
Tobias Ekberg ratkaisee Tapparalle ensimmäisen välieräpelin

SM-liigan välierät käynnistyvät tänään perjantaina. Tampereella Tappara nappasi jatkoerässä 3–2-voiton KalPasta. Lahdessa Aatu Jämsen toi Pelicansille 2–1-voiton Kärpistä.

Lahdessa Jämsenin voittomaali syntyi ajassa 50.42. Nuori hyökkääjä oli valppaana päädystä ponnahtaneessa kiekossa, minkä hän täräytti verkon perukoille.

Tampereella Tapparan ja KalPan välieräavaus oli kolmen erän jälkeen lukemissa 2–2. KalPa sai ensimmäisessä jatkoerässä kaksi ylivoimaa, joita se ei pystynyt hyödyntämään. Tappara iski piakkoin toisen alivoimatapion jälkeen, kun Tobias Ekbergin sivallus painui pömpeliin. Näin Tapparalle ja Pelicansille ensimmäiset kiinnitykset.

Molemmat sarjat jatkuvat heti lauantaina Oulussa ja Kuopiossa.

SM-liiga, 1. välieräottelut:

Pelicans–Kärpät
Lopputulos: 2–1
Voitot: 1–0

Tappara–KalPa
Lopputulos: 3–2 je.
Voitot: 1–0

Seuranta:

Kello 21.41: Tappara-KalPa: MAALI! Tappara, 3–2. Pian selvitetyn alivoiman jälkeen Tappara pääsee iskemään voitto-osuman. Maalintekijänä Tobias Ekberg Veli-Matti Savinaisen syötöstä.

Tappara iskee jatkoerässä voittomaalin ja ottaa avauskiinnityksen finaalipaikkaan

Tobias Ekberg ratkaisee Tapparalle ensimmäisen välieräpelin 1:19

Kello 21.40:Tappara-KalPa: Tappara selvittää alivoiman. 

Kello 21.38: Tappara–KalPa: Vieraille lisää ylivoimaa, kun Oiva Keskinen saa kaksiminuuttisen korkeasta mailasta. 

Kello 21.29: Tappara–KalPa: Kirvesrinnat selviävät, kun KalPa ei osu ylivoimalla. 

Kello 21.24: Tappara–KalPa: Heti on lähellä, kun kiekko pomppii aivan Tapparan maaliviivan tuntumassa. Mutta kirvesrinnat selviävät. 

Kello 21.23: Tappara–KalPa: Nyt tarjotaan KalPalle loistosauma, kun Tapparan Olli Juolevi lähtee istumaan kiinnipitämisestä. 

Kello 21.11: Tappara–KalPa: Jatkoerä käyntiin Tampereella.

Kello 20.54: 
Pelicans–Kärpät: Summeri soi Lahdessa. Pelicansille 2–1-voitto Aatu Jämsenin kolmannen erän maalin avulla.

Tappara–KalPa: Tampereella mennään jatkoerän puolelle. 

Kello 20.52: 
Pelicans–Kärpät: Lahdessa viimeinen minuutti jo menossa, kun kellossa 52 sekuntia. Kärppien vaarallinen ykkösketju rakenteli loistopaikan, mutta Emil Pieniniemen yritys kilpistyi Pelicansin Toni Utusen loistoblokkiin.

Tappara–KalPa: Vierasjoukkue KalPalla loistotonttia vielä Tampereen pelin kolmannen erän loppuhetkillä. Ei mene. Jatkoerä häämöttää.

Kello 20.45: Pelicans–Kärpät: Lahdessa ollaan jo loppuhetkien äärellä. Kärpät vie peliä, mutta Pelicans teki erän ainoasta tekopaikastaan osuman. 

Kello 20.38: 
Pelicans–Kärpät: Ex-Kärppä Niklas Kokko säväyttää Lahdessa, kun hän venyy huippupaikassa olevan Victor Berglundin yrityksen eteen.

Tappara–KalPa: Kirvesrinnoille tipahti lisää ylivoimaa, kun KalPalla liikaa pelaajia kentällä. Ja tonttia tippuu vieraiden maalille. 

Kello 20.33: Pelicans–Kärpät: MAALI! Pelicans, 2–1. Kärppien tshekkipakki Martin Jandus möhlii kiekon ja Pelicans iskee, kun Aatu Jämsen on hereillä maalin kulmalla. Näin isännät johtoon, ei ehkä ansaitusti, mutta kuitenkin. Maalin aika 50.42.

Kello 20.28: 
Pelicans–Kärpät: Lahdessa tänään 3421 katsojaa.

Tappara–KalPa: Tampereella KalPan Benjamin Korhonen ajautuu rajusti päin laitaa ja saa osumaa naamaansa. 

Kello 20.25: Pelicans–Kärpät: Lahdessa Kärpät petrannut selvästi heikomman toisen erän jälkeen. Oululaisjoukkueella pieni momentum pelistä nyt.

Kello 20.19: Tappara–KalPa: Tampereella kolmannen erän alku hieman viivästyi, kun jäätä paikattiin KalPan päädyssä. Mutta nyt mennään myös Nokia Arenalla.

Kello 20.12: Pelicans–Kärpät: Lahdessa kolmas erä valmiina alkamaan. Tilanne 1–1. Kärpät oli alussa hieman edellä, mutta Pelicans paransi toiseen erään.

Kello 20.00: Tappara–KalPa: Tampereella kaksi erää nyt pelattu. Toisella kaksikymppisellä rupesi tapahtumaan, kun Tappara käänsi asetelmat kahdella ylivoimamaalilla. Anton Karlsson toi kuitenkin vieraat tasoihin.

Eli kaksi jännäriä käynnissä! Pieni huili ja sitten jatketaan.

Kello 19.56: Pelicans–Kärpät: Lahdessa kaksi erää paketissa. Yleisö käy vielä summerin soidessakin kierroksella tuomareille, Kralin jäähytuomion jäljiltä. Pelicans paransi selvästi ja tuli aivan ansaitusti tasoihin komean maalin avulla.

Videoita:

Tasan! KalPan Anton Karlsson yllättää pahassa maskissa olevan Tappara-vahdin Christian Heljangon 1:14
Tasan! KalPan Anton Karlsson yllättää pahassa maskissa olevan Tappara-vahdin Christian Heljangon

Tapparalle illan toinen ylivoimaosuma: Heikki Liedes osuu pienestä kulmasta 1:21
Tapparalle illan toinen ylivoimaosuma: Heikki Liedes osuu pienestä kulmasta

Pelicansin kuparinen rikki: Ryan Lasch ja Nathan Schnarr rakentelevat ja Patrik Carlsson painaa takakulmalta kiekon verkkoon 1:50
Pelicansin kuparinen rikki: Ryan Lasch ja Nathan Schnarr rakentelevat ja Patrik Carlsson painaa takakulmalta kiekon verkkoon

Tappara tasoihin ylivoimalla: Carter Camper ampuu ja Nicholas Halloran siivoaa irtokiekon sisään 1:10
Tappara tasoihin ylivoimalla: Carter Camper ampuu ja Nicholas Halloran siivoaa irtokiekon sisään

Kello 19.54: Pelicans–Kärpät: Lahdessa tunteet kuumina, kun Isku Areenan videokuutiolla toistetaan Filip Kralin jäähytilannetta. Yleisö raivoissaan, kun maila ei edes osu kunnolla Kärppien Marko Anttilaa naamaan. Mutta jäähy meni läpi. 

Kello 19.49: Tappara–KalPa: MAALI! KalPa, 2–2. No nyt tapahtuu Tampereella. KalPa kuittaa nopeasti, kun Anton Karlssonin sivallus päätyy pahassa maskissa olevan Tappara-vahdin Christian Heljangon selän taakse. Aika 30.55.

Kello 19.46: Tappara–KalPa: MAALI! Tappara, 2–1. Tampereella asetelmat kääntyvät, kun Tappara naulaa illan toisen ylivoimamaalinsa. Asialla on Heikki Liedes, joka sipaisee pikkumustan pienestä kulmasta nuottaan. Maalin aika 30.24.

Kello 19.41: Pelicans–Kärpät: MAALI! Pelicans, 1–1. Lahdessa isännät saavat kuparisen rikki, vieläpä erittäin komealla tavalla. Pelicansin ylivoimalla kiekko pelataan Ryan Laschin ja Nathan Schnarrin kautta Patrik Carlssonille, joka painaa takatolpalta lötön pönttöön. Maalin aika 33.22.

Kello 19.39: Pelicans–Kärpät: Isännille lisää ylivoimaa, kun Kärpiltä Victor Berglund lähtee istumaan kaksiminuuttista. Pelicansin tasoitus on enemmän kuin lähellä: Juhamatti Aaltonen ampuu tyhjästä maalista ohi, Kärppä-pakki Tommi Kivistöä jalkaan.

Kello 19.37: Tappara–KalPa: MAALI! Tappara, 1–1. Nyt murtuu KalPan täydellinen alivoima. Carter Camper ampuu ja Nicholas Halloran siivoaa irtokiekon toiselta laidalta sisään. Maalin aika 26.26.

Kello 19.35: Tappara–KalPa: Tampereella Tapparalle illan toinen ylivoima, kun KalPa-puolustaja Hugo Gallet pelaa rikkinäisellä mailalla. Tapparan illan ensimmäinen ylivoima tuotti KalPalle avausmaalin. Ja Korhonen taas alivoiman alkuhetkillä jo puolittaisessa läpiajossa.

Kello 19.33: Pelicans–Kärpät: Lahdessa selkeä tuomarivirhe, kun Kärppien kultakypärä Teemu Turunen kampitetaan laidan lähettyvillä. Turunen rajusti päin laitaa ja Kärppä-tähti hieman ontuu vaihtoaitiossa. Pelicansilta jälleen tuhnu ylivoima.

Kello 19.29: Pelicans–Kärpät: Lahdessa Pelicans on parantanut selvästi avauserään nähden. Isännät nyt potkun, ellei kaksi vieraita edellä. Ja Pelicansille ylivoimaa, kun Kärpät syyllistyy väärään vaihtoon. Oululaisnippu aivan sekaisin Pelicansin pyörityksen keskellä.

Kello 19.25: Tappara–KalPa: Tampereella toinen erä valmis alkamaan. KalPa yllätysjohdossa Benjamin Korhosen alivoimamaalin avulla. 

Kello 19.22: Pelicans–Kärpät: Lahdessa Pelicans tullut räväkästi ovista sisään. Aatu Jämsen kikkaili avopaikkaan. Hetki tästä ja Johannes Johannesen loistotontilla Nathan Schnarrin jätön jälkeen. Isäntien avausmaali haissoo nokhaan

Kello 19.19: Pelicans–Kärpät: Lahdessa joukkueet valuvat erätauon jäljiltä jäälle. Kärpät siis maalin edellä, Joonas Kemppaisen osuman avulla. Pelicans loi muutaman hyvän tontin Kärppien maalille, mutta vielä ei kuparinen rikkoontunut. Isossa kuvassa Kärpät napsun edellä.

Kello 19.09: Tappara–KalPa: Tampereella summeri soi. KalPa yllätysjohdossa Benjamin Korhosen maalin avulla. Tappara loi loistopaikkoja, mutta KalPan Stefanos Lekkas oli iskussa.

Kello 19.03: Pelicans–Kärpät: Avauserä paketissa Lahdessa. "Kärpät oli parempi, ei riitä", Pelicansin hyökkääjä Jonas Enlund sanoi hallin erätaukohaastattelussa. Kärpät siis edellä Joonas Kemppaisen ylivoimamaalin myötä.

Tappara–KalPa: Tampereella KalPalle ylivoimaa, kun Heikki Liedes koukkii KalPa-puolustaja Filip Westerlundia. 

Videot:

KalPa yllätysjohtoon Tampereella: Jaakko Rissanen jakaa ja Benjamin Korhonen veivaa kiekon nuottaan 1:15
KalPa yllätysjohtoon Tampereella: Jaakko Rissanen jakaa ja Benjamin Korhonen veivaa kiekon nuottaan

Kärpät ylivoimalla johtoon: Ville Koivunen ampuu ja Joonas Kemppainen ohjaa 1:19
Kärpät ylivoimalla johtoon: Ville Koivunen ampuu ja Joonas Kemppainen ohjaa

Kello 18.53:
Pelicans–Kärpät: MAALI! Kärpät, 0–1. Kärppien murhaava ylivoima tuottaa jälleen tulosta, kun Ville Koivunen ampuu ja Joonas Kemppainen ohjaa kiekon nuottaan. Kärppien ylivoimaprosentti on nyt 46,15. 13 ylivoimaa ja kuusi tehtyä maalia. Maalin aika 13.41.

Tappara–KalPa: MAALI! KalPa, 0–1. Vieraat rankovat ylivoimalla, kun Jaakko Rissanen tarjoilee ja Benjamin Korhonen uittaa rystyltä kiekon nuottaan. Maalin aika 10.48. 

Kello 18.51:
Pelicans–Kärpät: Siitä Pelicansin ylivoimasta ei jäänyt paljoa jälkipolville kerrottavaa. Yksi puolittainen tontti Kärppien maalilla. Ja perään Pelicans ottaa väärästä vaihdosta jäähyn eli Kärpille nyt puolestaan ylivoimaa. Se on ollut pudotuspeleissä loistoiskussa, kun oululaisjoukkueen ylivoimaprosentti on tällä hetkellä peräti 41,7.

Tappara–KalPa: Tampereella Tappara puolestaan ylivoimalle, kun KalPalta Lasse Lappalainen boxiin.

Kello 18.48: Pelicans–Kärpät: Lahdessa Pelicansille illan ensimmäinen ylivoima, kun Kärppien Julius Hermonen joutuu rikkomaan tekopaikkaan nousevaa isäntien hyökkääjää Patrik Carlssonia.

Kello 18.43: 
Pelicans–Kärpät: Lahdessa Kärpät aloittanut pelin aavistuksen verran terävämmin. Kärppien kiekollisessa pelissä valtava ero HIFK:hon nähden. Kärpät uskaltaa pelata pikkumustan kanssa omissa, kun taas HIFK oli arka kuin haavanlehti Pelicans-sarjassa.

Tappara–KalPa: Tapparalle loistopaikka Tampereella, kun Petri Kontiola ja Veli-Matti Savinainen pääsevät kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Kontiola jakaa ja Savinaisen yritys kilpistyy KalPa-vahti Stefanos Lekkasiin. Hetken päästä kiekko pomppii KalPan maaliviivan tuntumassa. Lähellä on isäntien avaushäkki.

Kello 18.36: Tappara–KalPa: Tampereella tapahtuu välittömästi. Tapparalta paha kiekonmenetys omalla alueella ja Benjamin Korhonen meinaa lyödä KalPan johtoon. Tapparan puolustaja Joni Tuulola pelastaa isännät aivan maaliviivan tuntumasta.

Kello 18.31: Lahdessa Finlandia- ja Tampereella Maamme-laulu kuultu. Sitten mennään.

Kello 18.25: Viisi minuuttia ja sitten mennään. Välierät käyntiin Tampereella ja Lahdessa.

Kello 18.22: "Ei tämä ole Kokko vastaan Kärpät -sarja", oululaisjoukkueen päävalmentaja Ville Mäntymaa totesi MTV Urheilun insertissä. Tähän huomio kuitenkin kohdistuu erityisesti välieräsarjan alkuhetkillä.

Kello 18.17: "Vauhdikas porukka ja itseluottamus korkealla. Ei tule ainakaan yllätyksenä, että luistelee niin perkuleesti. Siihen pitää pystyä vastaamaan", Levtchi totesi KalPa-sarjan alla.

Kello 18.15: Tapparan ja KalPan sarjasta erityisesti kaksi nimeä nousee ylitse muiden. KalPan Oliver Kapanen on ollut koko liigakevään paras yksilö tähän mennessä. Kapanen on nakuttanut seitsemään otteluun tehot 5+5. Tapparalla ykköstähti Anton Levtchi oli hyvässä iskussa TPS-sarjassa. Levtchi nakutti kuuteen otteluun tehot 4+4.

Kello 18.11: "Tuttu halli, meillä on hyviä kokemuksia täältä. Jatketaan samaan malliin", KalPan puolustaja Saku Salmela totesi Nokia Arenan uumenista, välieräavauksen alla.

Kello 18.08: Myös Tampereella alkulämmittelyt käynnissä. Tappara tänään sinisissä, KalPa keltaisissa. Lahdessa Pelicans kantaa tuttuja tummaväritteisiä asusteita, Kärpät valkoisia nuttuja.

Kello 18.05: "Totta kai aina on pieni extralataus, kun on tuttu seurassa vastassa. Mutta nyt ollaan vihollisia", entinen Kärppä-hyökkääjä, Pelicansin Juhamatti Aaltonen totesi välieräavauksen alla.

Missä Pelicansin pitää parantaa? "Ylivoimassa", Aaltonen totesi ytimekkäästi.

Kello 18.00: MTV Katsomossa Pelicansin ja Kärppien studiolähetys käynnissä. Linkki löytyy tästä.

Kello 17.58: Kokko ei ole suinkaan Pelicansin ainut Kärppä-taustainen pelaaja. Myös puolustaja Kasper Puutio ja hyökkääjä Juhamatti Aaltonen ovat viilettäneet aiemmin Kärppien riveissä. Kaikki kolme eli Kokko, Puutio ja Aaltonen ovat Kärppä-kasvatteja. 

Kello 17.50: Lahdessa joukkueet jäälle. Samalla selvisi myös yhden pienen, mutta tärkeän yksityiskohdan kohtalo. Pelicansin maalivahti Niklas Kokko kantaa yhä päässään Kärppä-kypärää.

Kokko siirtyi kevään alkuvaiheilla Kärpistä Pelicansiin, kun oululaisjoukkue päätti luottaa maalivahtikaksikkoon Tomi Karhuseen ja Niclas Westerholmiin. 

Kello 17.45: Tämän illan ottelut näkyvät MTV Katsomo -palvelun kautta. Studiolähetys tulee Lahdesta. Studiota juontaa Jukka Lohva, asiantuntijoina Pekka Saravo ja Sami Lepistö. Selostajana Mika Saukkonen ja kommentaattorina Siim Liivik.

Tampereella Tapparan ja KalPan ottelua selostaa Jani Alkio.

Linkki lähetyksiin löytyy tästä

Kello 17.40: Tappara tiedotti jo torstaina, että sen tämän päivän KalPa-otteluun on myyty yli 9000 lippua. Kymppitonni saattaa paukkua tänään Tampereella.

Lahdessa vielä kohtalaisesti lippuja myymättä illan Kärppä-näytökseen. Ei välttämättä tule Isku Areena täyteen.

Kello 17.20: Nopea tilastokatsaus välierien alla.

Tappara kohtasi puolivälierissä TPS:n, jonka se kaatoi voitoin 4–2. Tehdyt maalit menivät kirvesrinnoille 21–13. Tappara loi kuudessa ottelussa maaliodottamaa (xGf) 15,3 maalin edestä. Sitä vastaan TPS:n maaliodottama oli 13,17. Eli Tappara oli tehokas paikoissaan.

Kirvesrintojen ylivoimaprosentti on tällä hetkellä 26,7 ja alivoima 73,7%.

KalPa kohtasi ensimmäisellä kierroksella Sportin, jonka se kaatoi suoraan voitoin 2–0. Sen jälkeen puolivälierissä KalPa järjesti yllätyksen, kun se tiputti runkosarjan kakkosen Ilveksen jatkosta.

KalPa on luonut seitsemässä ottelussa maaliodottamaa vajaan 20 osuman edestä (19,98). Sitä vastaan vastustajajoukkueiden xG-arvo on ollut 17,22. Kuopiolaisten alivoima on ollut täyttä rautaa, sillä KalPalle ei ole tehty vielä yhtään ylivoimamaalia kevään pudotuspelien aikana. KalPan yv-prosentti on 16,0. Sen maaliero on tällä hetkellä 23–13.

Pelicans kaatoi puolivälierissä HIFK:n otteluvoitoin 4–3, maalien mentyä sille 17–15. Pelicans loi HIFK-sarjassa seitsemässä ottelussa maaliodottamaa hieman yli 18 osuman edestä (18,04). HIFK:n xg-arvo oli 17,7.

Pelicansin ylivoima ei loistanut HIFK-sarjassa. Se teki ensimmäisessä ja viimeisessä ottelussa yhden yv-häkin, prosentin ollessa 11,1. Pelicansin alivoima sen sijaan oli sangen vahvaa (82,4).

Nyt Pelicansin alivoima joutuu hirmuiseen testiin, sillä Kärppien ylivoima teki tuhoja Jukurit-sarjassa. Kärppien ylivoimaprosentti on tällä hetkellä peräti 41,7. Alivoima? 77,8%.

Kärpät jäi maaliodottamassa Jukureiden jalkoihin (15,23 vs 16,7). Tästä huolimatta Kärpät vei Jukurit-sarjassa maalieron nimiinsä osumin 19–15.

Kello 17.00: Kertauksena vielä illan kokoonpanot kuvien kautta.

Pelicans–Kärpät

Tappara–KalPa

Klo 14.55: Miten käy KalPan ja Tapparan välieräsarjassa? Petteri Sihvonen perkasi lähtökohdat Liigaviikossa.

Liigaviikko: Mitä KalPassa tehdään oikein? Tapparalle eteen valtava haaste välierissä 6:43

Klo 14.21: Liigaviikko pureutui tällä viikolla SM-liigan välieräpareihin. Näin Petteri Sihvonen ennakoi Pelicansin ja Kärppien välistä taistelua.

Liigaviikko: Pelicans-Kärpät-sarjassa huimat ykkösketjut vastakkain – ylivoimapeli voi ratkaista kaiken 7:53

Klo 13.54: Tähän väliin SM-liigauutisia pudotuspelien ulkopuolelta! SaiPa tiedotti tänään antaneensa potkut joukkueen päävalmentajana toimineelle Ville Hämäläiselle. Uuden valmentajan rekryprosessi on käynnistetty.

Klo 12.24: KalPakaan ei ole muuttanut mitään. Stefanos Lekkas uunissa. Elämänsä kevättä suorittava Saku Salmela jatkaa nimellisenä seiskapakkina.

Joukkueen ja koko Liiga-kevään kuumin syömähammas, eli joukkueen ykköskolmikko Juuso Mäenpää, Oliver Kapanen ja Matyas Kantner lähtevät Tampereen iltaan odotetusti kimpassa.

Klo 12.21: Tapparan valmentajakopissa ei rulla ole pyörähtänyt. Joukkueen kokoonpano on täysin identtinen kuin TPS-sarjan lopussa. 

Maalilla jatkaa siis Christian Heljanko. Ykkösketjussa hyökkäävät Anton Levtchi, Otto Somppi ja Carter Camper. Pakkiparina luutivat Valtteri Kemiläinen ja Veli-Matti Vittasmäki.

13. hyökkääjä toimii Philip Granath.

Klo 12.17: Kärpät jatkaa maalivahtitandemin pyörittelyä. Niclas Westerholm ja Tomi Karhunen pelasivat Jukurit-sarjan puoliksi, kumpikin kolme ottelua. Ratkaisupelissä maalilla oli Westerholm, tänään välierät aloittaa Karhunen.

Kärkiketjut pidetään koskemattomana. Ykkösessä Teemu Turunen, Joonas Kemppainen ja Ville Koivunen aiheuttavat varmasti päänvaivaa pussinokille.

Viilauksia nähdään kolmosketjussa. Peter Tiivola putoaa kokoonpanon ulkopuolelle, hänen tilalleen keskushyökkääjäksi nousee vaisusti esiintynyt Connor Bunnaman. Laitureina viilettävät Aleksi Antti-Roiko ja Julius Hermonen.

Klo 12.08: Sitten kokoonpanojen kimppuun!

Silmään osuu heti Pelicansia kohdannut loistouutinen. Luottopelaaja Antti Tyrväinen palaa joukkueen kokoonpanoon. Tyrväinen joutui jostain syystä jäämään sivuun HIFK-sarjan seiskapelistä.

Tyrväinen hyökkää lahtelaisten nelosketjun keskellä, laidoillaan Jonas Enlund ja Juhamatti Aaltonen.

Joukkueen kapteeni Miika Roine on sivussa illan ottelusta. Muilta osin Pelicansin kokoonpano on identtinen HIFK-sarjan päätösottelun suhteen, tähtiketju Bryggman-Carlsson-Lasch johdattaa joukkoa. Maalilla seisoo odotetusti Niklas Kokko.

Klo 12.03: Runkosarjan kolmonen Pelicans huhki HIFK:ta vastaan täydet seitsemän ottelua. Lahtelaiset johtivat ottelusarjaa jo 3–0, mutta HIFK kiipesi tasoihin asti. Seitsemäs ottelu ratkesi vain minuutti ennen loppua, kun ruotsalainen Lars Bryggman niittasi kiekon verkkoon 4–3-voittomaalin merkiksi.

Kärpät oli perussarjassa neljäs. Se eteni neljän parhaan joukkoon kuudessa ottelussa Jukureita vastaan.

Ottelupari on erittäin herkullinen. Kummankin joukkueen kausi on ollut todella värikäs. Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä joutui syksyllä potkuhuhujen kohteeksi, kun isoin panostuksin kauteen lähtenyt joukkue yski pahasti alkukaudella. Kurssi oikeni rajusti kevättä kohden.

Kärppien osalta valmentajapotkut eivät jääneet huhutasolle. Lauri Marjamäki sai väistyä, tilalle nostettiin Liiga-tasolla kokematon Ville Mäntymaa, joka on vapauttanut oululaisten peliä merkittävästi.

Vastakkain on siis kaksi erittäin mielenkiintoista tarinaa. 

Klo 11.54: Välieräparit ovat siis Tappara–KalPa ja Pelicans–Kärpät.

Tappara voitti runkosarjan ja kohtasi puolivälierissä yhdeksänneksi sijoittuneen TPS:n. Turkulaiset laittoivat odotuksiin nähden melko hyvin kampoihin, mutta Tappara paineli jatkoon voitoin 4–2. Maalivahti Christian Heljanko oli todella vakuuttava ja otti kiekkoa kiinni 92,59 prosentilla. Joukkueen paras pistemies on tässä vaiheessa Anton Levtchi tehoin 4+4.

KalPa pitää toistaiseksi nimissään kevään sensaation titteliä. Seitsemänneksi runkosarjassa sijoittunut joukkue pyyhkäisi puolivälierissä mestarisuosikki Ilveksen pihalle voitoin 4–1.

KalPa onnistui ryöstämään Ilvekseltä kotiedun heti puolivälierien avausottelussa ja voitti Nokia Areenalla myös sarjan ratkaisupelin. 

Vaikka lopputulos oli odotuksiin nähden yllätys, oli KalPa ottelusarjassa todella vahva ja jäädytti Ilveksen tähdet tyystin.

Nähdäänkö jo tänään seuraava iso ryöstö? Joukkueiden runkosarjakohtaamiset menivät tällä kaudella voittojen osalta tasan 2–2. KalPa onnistui hakemaan Tampereelta jatkoaikavoiton, mutta edellinen varsinaisen peliajan voitto Tapparasta Tampereella on vuodelta 2020, eli Hakametsän jäähallista.

KalPan nuori lupaus Oliver Kapanen johtaa tässä vaiheessa pudotuspelien pistepörssiä. Kapanen on iskenyt tehopisteet 5+5=10.

Klo 11.50: Tervetuloa liveseurannan pariin. Käynnistellään ennakointi hyvissä ajoin. Kiekko tippuu klo 18.30. Puolenpäivän jälkeen mielenkiinto kohdistuu erityisesti joukkueiden kokoonpanoihin. Perataan ne pian ylempänä. 

Neljä parasta on jäljellä. SM-liigan välierät pelataan tuttuun tapaan paras seitsemästä -järjestelmällä. Finaalipaikkaan tarvitaan siis neljä voittoa.

Pelipäivät: PE 5.4. / LA 6.4. / TI 9.4. / PE 12.4. / LA 13.4. (tarvittaessa) / MA 15.4. (tarvittaessa) / KE 17.4. (tarvittaessa)

Lisää välierien ennakointia:

Lue myös:

    Uusimmat