Petra Ollin maailmanmestaruuden taustalla nuorena tehty työ – "Oppinut mitä huippu-urheilu vaatii"

Petra Olli: Tältä se maailmanmestaruus haisee 3:16

Petra Ollin valmentaja Ahto Raska antaa suuren kunnian sille työlle, mitä Olli on tehnyt jo nuorena. Viime vuosien kasvulla oli silti iso merkitys maailmanmestaruudessa.

Olli on lähtenyt jo usean vuoden ajan arvokisoihin isojen odotusten kanssa. Viimeistään vuoden 2015 MM-hopea nostivat hänet asemaan, jossa vain mitali riittää.

Sen vuoksi Rion olympialaiset olivat valtaisa pettymys, kun Olli hävisi jo puolivälierässä.

– Rio oli raskas, sieltä ei tullut sitä menestystä mitä odotettiin. Se on mennyttä ja Petralla on ollut tosi hyvä vuosi, valmentaja Ahto Raska sanoi kultaisissa kotiinpaluujuhlissa.

– Tämä on paras palkinto tähän mennessä, mitä olen valmentajana kokenut, ja varmasti Petrallekin. Tähän on tähdätty pitkään, Raska sanoi onnellisena.

Huippu-urheilu vaatii äärimmäistä sitoutumista ja paloa. Sitä Ollilta löytyy, samoin voittojen ja tappioiden tuomaa kokemusta.

– Tämä on tosi kovan työn tulos, sen, mitä hän on tehnyt nuorena. Nyt kun Petra on 24-vuotias, hän on oppinut paljon ja aikuistunut siihen, mitä huippu-urheilu vaatii, Raska pohtii.

– Hän on lahjakas urheilija ja kovasta työntekijästä on kysymys. Hän pystyy hallitsemaan hermonsa hyvin tiukoissa paikoissa.

Lue myös:

    Uusimmat