Petra Ollilla yksi unelma – "Kova ja kivinen tie, mutta me suomalaisetkin olemme kovia"

Petra Olli: Tältä se maailmanmestaruus haisee 3:16

Petra Olli on nyt maailmanmestari ja kaksinkertainen Euroopan mestari. Yksi unelma kimmeltää mielessä jo nyt, vaikka MM-kulta ei ole vielä ehtinyt kunnolla edes painua ymmärrykseen.

Olli otettiin tänään Helsinki-Vantaan lentokentällä vastaan ansaitusti sankarina. Hän kävi vielä kerran läpi voitokkaan MM-finaalin käänteitä, kun oma valmentaja Ahto Raska haastoi tuomarin ratkaisun, mikä olisi voinut tuoda lisäpisteen vastustaja Danielle Lappagelle.

– Siinä oli sekoilua, ja olen lehtiä katsellut, niin sitä on kyllä puitu, Olli naurahti MTV Sportille.

– Todellisuus oli se, että aika monta ihmistä oli siinä pyörällä päästään; molemmat urheilijat ja näköjään valmentajatkin. Se oli oikein Ahtolta painaa (haasto)nappia, koska hän tiesi, että minä pystyn vielä perua sen. Saatiin lisäaikaa miettiä, kun oli paniikki kaikilla. Katsomon molemmin puolin tuli ohjeita, Ahtolta tuli ohjeita ja Maksimilta (toinen valmentaja Maksim Volonov) ja näin asiasta selvittiin, Olli muisteli ratkaishetkiä.

Myös Lappagen valmentaja haastoi tilanteen, mutta kun se ei tuottanut kanadalaisten toivomaa tulosta, Olli sai pisteen ja voitti 6-5.

Kahden EM- ja yhden MM-kullan jälkeen Ollilla on selkeä tavoite. Rion olympialaiset olivat iso pettymys ja hän haluaa sen "kirkkaimman".

– Sitä kohti Ahton ja Maksimin – tämän meidän pienen yhteisen ryhmän – kanssa menemme. Kova ja kivinen tie tulee olemaan, mutta kyllä me suomalaisetkin olemme aika kovia, Olli sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat