Mainos

Pete-kissa haastaa esimerkillään Suomen ylipainoiset kissat laihduttamaan

Helsingissä asuva Pete-kissa aloitti viime viikolla tiukan dieetin, joka kestää niin kauan, kunnes kissa on laihtunut puolitoista kiloa.

– Oli minulle tosi silmiä avaavaa, että yksi ylipainokilo kissalla on sama kuin 16 kiloa ihmisellä, kertoo Helsingin kissakahvilan ja Pete-kissan omistaja Pasi Nikkinen MTV Lifestylelle.

Pete on löytökissa Ylivieskasta, ja sen arvioitu ikä on noin 4–6 vuotta. Kissan paino on 6,8 kiloa, kun vastaavasti paino viime kesänä kissakahvilaan tullessa oli 4,9 kiloa.

– Pete kannustaa omalla esimerkillään muita ylipainoisia kissoja, eivätkö asiat aina niin tapahdu? Sillä, että se on tiukalla dieetillä ja että sen paino tippuu.

Eläinlääkärin arvion mukaan tavoitepainon saavuttamiseen menee neljästä kuukaudesta puoleen vuoteen. Sinä aikana kissa syö kissoille tarkoitettua laihdutusruokaa, jota se saa 54 grammaa päivässä.

Pete haastaa kaikki muutkin ylipainoiset kissat mukaan dieettitalkoisiin. Jos Facebook-upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Täällä on haasteena se, että on viisi muutakin kissaa. Olen opettanut Peten niin, että se menee isoon kuljetuskoppaan, mistä näkyy läpi joka suuntaan. Sinne se saa nappulat, ja pennut saavat ruoan erikseen.

Kun kaikki kissat ovat ehtineet ruokailla, Pete pääsee ulos. Tämä ainoastaan sen takia, että tiukan ruokavalion noudattaminen onnistuu.

Laihdutuksesta konsultoitava eläinlääkäriä

Petelle tehtiin eläinlääkäritarkastus ja alkupunnitus ennen ruokavaliomuutosta. Kissasta otettiin myös röntgenkuva, josta näkyi, kuinka paljon ylipainoa on.

– Jos oma kissa on tosi ylipainoinen, kannattaa käydä eläinlääkärissä, että saa oikeat ohjeet. Lääkärit osaavat kertoa, mikä on oikea määrä ruokaa omalle kissalle, Nikkinen selventää.

Tarkastuksessa selviää myös, ettei kissalla ole mitään sairautta, joka täytyy ottaa huomioon dieettiä suunniteltaessa.

Mitä tehdä, kun oma lemmikki sairastaa? Katso video:


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.