Pese oitis juhlavaatteet – näkymätön lika syöpyy kuituihin!

Juhlavaatteiden pesu on syytä hoitaa heti juhlien jälkeen. Vaikka varsinaista likaa ei olisi näkyvillä, piilee näkymättömässä liassa vaaransa. Tiesithän, ettei tehtaalla kiinniommeltuja taskunsuita edes kannata avata!

Ihon rasva ja hiki eivät välttämättä näy tahrana, mutta kuluttavat vaatteen kuitua.

Tämä näkymätön lika saattaa tulla näkyviin tahrana pesun jälkeen, jos vaatetta on säilytetty pitkään likaisena. Vanhoille tahroille on hyvin vähän enää tehtävissä, sillä tahra on syöpynyt kuidun sisään.

Pidä ja säilytä vaatetta oikein

Laadukas ja oikean kokoinen vaate näyttää hyvältä päällä. Tässä muutama vinkki, millä vaate myös pysyy hyvännäköisenä:

– Suihkauta helposti sähköistyvälle vaatteelle sähköisyydenpoistoainetta ennen käyttöä. Näin vaate laskeutuu kauniisti eikä liimaudu ihoon.

– Istuutuessasi asettele vaate kauniisti, vältä istumasta pikkutakin helman päälle, ettei päällikangas veny takaa.

– Pikkutakin taskussa ei kannata säilyttää avaimia tai puhelinta. Tasku vain venyy ikävän näköiseksi. Tehtaalla kiinniommeltuja taskunsuita ei kannata edes harsia auki, näin häviää kiusaus käyttää taskuja eikä takki ala ”pussittaa”.

Valitse oikeanlainen ripustin

Käytä säilytyksessä oikeanlaisia ripustimia: pikkutakille muotoiltu henkari, housuille lahjeripustin ja hameille vyötärönipistimet.

Neuleille ja juhlamekoille silikonipinta henkarissa pitää vaatteen ryhdikkäänä. Säilytä vaate ilmastoidussa ja väljässä tilassa. SOL Pesulapalvelut oy suosittelee puhtaan vaatteen pitkäaikaiseen säilytykseen paperista pukupussia.

Hyvä tapa säilyttää vaatteen käyttökelpoisuus on myös suojakäsitellä se likaa ja kosteutta vastaan ennen käyttöä; silloin eivät vierustoverin kaatamat drinkitkään pilaa iltaa, kun neste jää helmeilemään vaatteen pintaan. 

Lähde: Cision


Lue myös:

    Uusimmat