Uudenmaan eristys pyritään aloittamaan tänä iltana – perustuslakivaliokunta kokoontuu heti aamusta

4:49

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) sanoi  MTV Uutisaamussa, että Uudenmaan eristys voi tulla voimaan tänä iltana.

Perustuslakivaliokunta kokoontuu tänään käsittelemään Uudenmaan liikkumisrajoituksia. Kokous alkaa kello 8.30 asiantuntijakuulemisilla.

– Asiantuntijoita on puolenkymmentä ja jatkamme mietinnön valmistelua. Iltapäivällä on eduskunnan täysistunto, ja parhaassa tapauksessa rajoitukset saadaan voimaan jo tänään, jos ei ilmene mitään yllättävää, sanoi perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä.

Hänen mukaansa eristyksen lykkääntyminen on myös mahdollista.

– Kaikki on mahdollista. Jos asiantuntijat näkevät asiassa ongelmia, on lisäaika tarpeen.

Jotta vapaata liikkumista rajusti rajoittava toimi voidaan toteuttaa, täytyy tiettyjen pykälien täyttyä. Vallalla täytyy olla poikkeusolot ja tilanne, jossa muut viranomaisten toimivaltuudet eivät ole riittäviä. Toimenpide pitää todeta välttämättömäksi.

Johanna Ojala-Niemelä ei osannut aamulla arvioida, kuinka pitkään valiokunta kokoustaa.

– En uskalla luvata mitään, voi tulla pitkäkin kokous.

Uudenmaan eristys muusta maasta olisi voimassa 19.4.2020 asti. Liikkumisrajoitukset koskevat lähtökohtaisesti kaikkia, joilla ei ole erikseen perusteltua syytä liikkua Uudeltamaalta muualle Suomeen tai muualta Suomesta Uudellemaalle.

Lisää aiheesta: 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja