HS: Uudenmaan sulkeminen saattaa estää tuhansien varusmiesten pääsyn kotiin

2:46
Poliisi valmistautuu valvomaan Uudenmaan rajoja

Liikkumisrajoitusten on tarkoitus kestää 19. huhtikuuta asti.

Uudenmaan liikkumisrajoitukset saattavat vaikuttaa lomakäytäntöihin niillä varusmiehillä, joiden olisi tarkoitus ylittää maakunnan raja päästäkseen kotiin, uutisoi Helsingin Sanomat.

Lehti kirjoittaa, että valtioneuvoston antaman asetuksen mukaan liikkumisrajoitukset eivät koske lakisääteisiä velvollisuuksia. Asetuksen perusteluissa kerrotaan, että varusmiesten lomamatka kotipaikkakunnalle ei kuitenkaan ole syy poiketa rajoituksesta.

Puolustusvoimien pääesikunnan tiedotuspäällikön Max Arhippaisen mukaan vaikuttaa siltä, että Uudellamaalla olevat varusmiehet pysyvät Uudellamaalla ja muut sen ulkopuolella.

– Vaikea tämän asetuksen perusteluja on lukea muulla tavoin, hän sanoo HS:lle.

Max Arhippainen kertoo, että yksityiskohdat ovat vielä selvitettävänä. Hänen mukaansa asia koskee tuhansia varusmiehiä.

Hallitus kertoi keskiviikkona tiedotustilaisuudessa esittävänsä Uudellemaalle tiukkoja liikkumisrajoituksia. Uudenmaan maakuntaan tulo ja sieltä poistuminen aiotaan kieltää. Liikkumisrajoitusten on määrä kestää 19. huhtikuuta asti.

Perustuslakivaliokunta käsittelee eristämistä aamulla

Perustuslakivaliokunta kokoontuu aamulla kello 8.30 käsittelemään Uudenmaan liikkumisrajoituksia. 

Valiokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) sanoi eilen STT:lle, että mietintö puristetaan kasaan iltapäiväksi ja viedään täysistuntoon, jossa se on ainoassa käsittelyssä. Hänen mukaansa liikkumisrajoitukset voivat tulla voimaan vielä tänään.

Tiedossa ei vielä ole, mihin aikaan rajoitukset astuisivat voimaan. Ojala-Niemelän mukaan tämä riippuu siitä, millä aikataululla mietintö saadaan valmiiksi ja saliin.

Lue lisää aiheesta:Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.