Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen aikoo eläköityä seuraavan puoluekokouksen jälkeen – toivoo eläkepäiviltään yhtä asiaa

Erikoishaastattelussa Matti Putkonen 15:25
Minkälaista työtä lobbaaminen on? Entä mitä on niin sanottu "jumputi-jumputi-jumputi-homma"? Katso koko työmies Matti Putkosen haastattelu yllä olevalta videolta. 

Perussuomalaisten mediatilaisuuksissa moni on törmännyt mieheen, joka tituleeraa itseänsä työmieheksi. Kuka on tämä puolueen taustajoukoissa vaikuttava Matti Putkonen?

Vastoin monien luuloja, työmies Matti Putkosen tausta ei itse asiassa ole aina ollut perussuomalaisissa. Vuonna 2010 entinen ay-liikkeiden aktiivi vaihtoi monien yllätykseksi leiriä SDP:stä silloiseen Timo Soinin johtamaan perussuomalaisten joukkoon.

Putkosen mukaan puolueloikan syy oli SDP:n politiikassa.

– Sosiaalidemokraattisessa puolueessa alkoi aika, jolloin alkoi jäädä niin sanotusti vihertäminen päälle – kutsun itse tätä viherhumppaamiseksi – se lähti liikkeelle hyvin voimakkaasti. Siinä unohtui vientiteollisuuden toimintaedellytykset, Putkonen sanoo MTV:n Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa.

– Ei siellä mitkään henkilökohtaiset välit tulehtuneet, mutta olen koko ikäni tehnyt töitä suomalaisen vientiteollisuuden toimintaedellytysten puolesta, Putkonen selittää.

Hänen mukaansa sosiaalidemokraatit ryhtyivät tekemään sellaista politiikkaa, jonka myötä vientiteollisuuden työntekijät joutuisivat tilanteeseen, jossa tehtaita suljettaisiin.

Putkosen mukaan hän yritti aikansa SDP:n rivissä, mutta lopulta päätyi mieluummin vaihtamaan puoluetta.

– [Eero] Heinäluoman kanssa meni vielä ihan kohtuullisesti, mutta Jutta Urpilainen kun tuli, niin se tilanne meni entistä hullummaksi. En pystynyt enää olemaan siinä mukana.

Yksi asia vaivaa työntäyteisten vuosien jälkeen

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Vuosikymmenien uran tehneellä työmies Putkosella on tarkoituksena eläköityä perussuomalaisten seuraavan puoluekokouksen jälkeen.

Yksi asia häntä on nimittäin jäänyt vaivaamaan kaikkien näiden työvuosien jälkeen. 

– Nyt olisi vihdoin ja viimein aikaa myös lapsenlapsille, koska omien lasten kohdalla se jäi liian vähäiseksi.

Kaduttaako asia Putkosta?

– Totta kai se kaduttaa, hän toteaa.

Minkälaista työtä lobbaaminen on? Entä mitä on niin sanottu "jumputi-jumputi-jumputi-homma"? Katso koko työmies Matti Putkosen haastattelu artikkelin yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat