Peruskoululaiset loivat kouluprojektina rasistisen karkotuspelin – vanhemmat pettyivät opettajaan, joka ei puuttunut lasten puuhiin

1:35

Oppilaat tekivät koulussa loukkaavan lautapelin. Oppilaiden vanhemmat ovat pettyneitä opettajaan, joka hyväksyi projektin aiheen.

Yhdysvaltain Kaliforniassa peruskoululaiset loivat kouluprojektina karkotuspelin, joka perustuu laittomaan maahanmuuttoon. 

Pelissä voittaa se, joka ensin karkaa laittomasti Meksikosta Yhdysvaltoihin. Sääntöjen mukaan pelaajan tulee ennen rajan ylitystä käydä pommikaupassa ja räjäyttää Meksikon muuri.

"Tämä ei ole oikea tapa ajatella aiheesta"

Vanhemmat ovat raivoissaan, että opettaja salli oppilaiden projektin, eikä missään vaiheessa kertonut heille, että peli on loukkaava.

Opettaja hyväksyi valmiin projektin ilman palautetta. 

– Opettaja pitäisi laittaa vastuuseen tästä. Hän sivuutti hienon mahdollisuuden opettaa oppilailleen, että tämä ei ole oikea tapa ajatella aiheesta, kertoo erään oppilaan äiti. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja