Mainos

Personal trainerin vinkit kiireisille: Etukäteissuunnittelu on kaiken a ja o

Jokaisen elämäntapamuutoksesta haaveilevan kannattaa muistuttaa itselleen, että ihminen ei ole kone, vaan kokonaisuus. 

Kevät on monelle stressaavaa aikaa. Uudenvuodenlupausten pitäminen ja haaveet kesäkuntoon pääsemisestä tykyttävät takaraivossa samalla, kun arkikiireet painavat päälle. Personal trainer Mimmu Nummela suosittelee kaikkia kiireisiä elämäntaparemontista haaveilevia aivan ensiksi istumaan alas ja kirjaamaan ylös, mistä kaikesta oma ajankäyttö oikein koostuu. Jos muutosta haluaa, muutos täytyy myös tehdä.

– Kannattaa miettiä, mitä asioita voi muuttaa ja mihin ei pysty itse vaikuttamaan. Jos töissä pitää käydä, niin töissä pitää käydä, mutta voi miettiä, onko olemassa vaikka joku televisio-ohjelma, jonka voi jättää katsomatta, Nummela toteaa.

Liikkumisen lisäksi Nummela suosittelee etukäteissuunnittelua myös ruokailujen suhteen. Jo viikonloppuna kannattaa suunnitella seuraavan viikon kauppareissut, ostoslistat ja ateriat etukäteen, mikä vähentää nälkäisenä tehtyjä heräteostoksia tai ruoka-aikojen turhaa venymistä.

Lepo ja uni tärkeässä roolissa 

Vaikka liikunta koetaankin usein stressinpurkuna, jokaisen meistä tulisi kuitenkin muistaa, että ihminen on kokonaisuus.

 Joskus kova rasitus voi vain lisätä kehon stressitilaa entisestään, mikä puolestaan hidastaa tavoitteisiin pääsemistä.

– Jos parisuhde-, raha- tai työstressistä kärsivä ei nuku riittävästi ja tämän lisäksi stressaa vielä liikunnasta, keho ei pääse palautumaan riittävästi. Jos tässä tilassa lähdetään salille riuhtomaan, pian saatetaankin ihmetellä, miksi tuloksia ei synny tai miksi ollaan menty jopa huonompaan suuntaan, Nummela toteaa.

Jos vaihtoehtoina on liikkumaan lähteminen ja unesta nipistäminen, tai sitten nukkuminen ja lenkin väliin jättäminen, Nummela suosittelee ehdottomasti nukkumaan. Unesta ei kannata naisen mukaan lähteä nipistämään, sillä keho vaatii lepoa.

Unenpuute voi aiheuttaa negatiivisen kierteen, jota voi olla vaikea katkaista. 

Tämä tehotreenin ehtii tehdä seitsemässä minuutissa. 

0:45

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.