Perinteinen sima vapuksi

Kotitekoinen sima on parhaimmillaan viikon jälkeen pullotuksesta. Parhaalta sima maistuu sokeristen munkkien kanssa.

Herkullinen sima

8 l vettä
2 - 3 sitruunaa
1/2 kg fariinisokeria
1/2 kg sokeria
1/4 tl tuorehiivaa
Pirkka rusinoita

Vaihe 1

Pese sitruunat hyvin harjalla. Kuori sitruunoiden keltainen osa ja purista mehut. Pane kuoret ja sokerit 10 litran sankoon.

Vaihe 2

Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Mikäli haluat tummempaa simaa käytä ainoastaan fariinisokeria (1 kg). Lisää loput vedestä sekä sitruunoiden mehut. Lisää haaleaan seokseen hiiva.

Vaihe 3

Pullota sima seuraavana päivänä. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sima valmistuu noin viikossa viileässä paikassa, huoneenlämmössä se valmistuu noin kolmessa päivässä.

Vaihe 4

Säilytä sima viileässä paikassa ja käytä noin viikon kuluessa

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja