Mainos

Perinteinen sima vapuksi

Kotitekoinen sima on parhaimmillaan viikon jälkeen pullotuksesta. Parhaalta sima maistuu sokeristen munkkien kanssa.

Herkullinen sima

8 l vettä
2 - 3 sitruunaa
1/2 kg fariinisokeria
1/2 kg sokeria
1/4 tl tuorehiivaa
Pirkka rusinoita

Vaihe 1

Pese sitruunat hyvin harjalla. Kuori sitruunoiden keltainen osa ja purista mehut. Pane kuoret ja sokerit 10 litran sankoon.

Vaihe 2

Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Mikäli haluat tummempaa simaa käytä ainoastaan fariinisokeria (1 kg). Lisää loput vedestä sekä sitruunoiden mehut. Lisää haaleaan seokseen hiiva.

Vaihe 3

Pullota sima seuraavana päivänä. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sima valmistuu noin viikossa viileässä paikassa, huoneenlämmössä se valmistuu noin kolmessa päivässä.

Vaihe 4

Säilytä sima viileässä paikassa ja käytä noin viikon kuluessa

(MTV3)

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja