Puffattu tattari tuo annokseen rapean elementin.
MTV
Julkaistu 30.07.2025 14:36
Wenla Wallin
Kokonaisvalmistusaika: 120 min
Annosmäärä: 4–6 annosta
Raparperivispipuuro
300 g raparperi
5 dl vesi
1 dl mannasuurimo
2 tl kardemumma
1 tl suola
0,5 dl sokeri
Mansikkamaito
2,5 dl kauravispi
1dl makea mansikkamehu
1tl vanilja
Puffattu tattari
2 dl rypsiöljy
1 dl tattari
Lisäksi
Tuoreita mansikoita
Kuivattuja mansikoita
Sitruunan kuorta
Valmistusohje
Raparperivispipuuro:
Keitä vettä ja pieneksi pilkottua raparperia kunnes raparperit ovat hajonneet nesteeseen.
Lisää loput ainekset, kiehauta ja madalla lämpöä.
Keitä miedolla lämmöllä useasti sekoittaen 10 –15 minuuttia.
Jäähdytä ja vispaa voimakkaasti kylmänä.
Mansikkamaito:
Kokki ja yrittäjä Lauri Kaivoluoto kokkasi tätä marjaista jälkiruokaa Ilosaarirockin päälavalla artisti Sexmanen keikalla heinäkuussa 2025. Kokeile helppoa reseptiä, jossa voit valmistaa kaiken myös etukäteen!
Sekoita vispilällä kauravispi, mansikkamehu ja vanilja.