Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lauri Kaivoluodon marjainen jälkiruoka

Puffattu tattari tuo annokseen rapean elementin.
Puffattu tattari tuo annokseen rapean elementin. MTV
Julkaistu 30.07.2025 14:36
Toimittajan kuva

Wenla Wallin

  • Kokonaisvalmistusaika: 120 min
  • Annosmäärä: 4–6 annosta

Raparperivispipuuro

  • 300 g raparperi
  • 5 dl vesi
  • 1 dl mannasuurimo
  • 2 tl kardemumma
  • 1 tl suola
  • 0,5 dl sokeri

Mansikkamaito

  • 2,5 dl kauravispi
  • 1dl makea mansikkamehu
  • 1tl vanilja

Puffattu tattari

  • 2 dl rypsiöljy
  • 1 dl tattari

Lisäksi

  • Tuoreita mansikoita
  • Kuivattuja mansikoita
  • Sitruunan kuorta

Valmistusohje

Raparperivispipuuro: 

  1. Keitä vettä ja pieneksi pilkottua raparperia kunnes raparperit ovat hajonneet nesteeseen.
  2. Lisää loput ainekset, kiehauta ja madalla lämpöä.
  3. Keitä miedolla lämmöllä useasti sekoittaen 10 –15 minuuttia.
  4. Jäähdytä ja vispaa voimakkaasti kylmänä.

Mansikkamaito:

Kokki ja yrittäjä Lauri Kaivoluoto kokkasi tätä marjaista jälkiruokaa Ilosaarirockin päälavalla artisti Sexmanen keikalla heinäkuussa 2025. Kokeile helppoa reseptiä, jossa voit valmistaa kaiken myös etukäteen!

  • Sekoita vispilällä kauravispi, mansikkamehu ja vanilja. 
  • Puffattu tattari:

    1. Lämmitä öljy kuumaksi kattilassa.
    2. Laita ruokalusikallinen tattaria kuumaan öljyyn. Tattari "puffaantuu" 1–2 minuutissa.
    3. Nosta puffatut tattarit leivinpaperille kuivumaan

    Mansikkapöly:

    1. Aja kuivatut mansikat tehosekoittimessa pölyksi.

    Annoksen kokoaminen:

    1. Pursota pohjalle vispipuuroa.
    2. Paina lusikalla keskelle kuoppa, asettele leikatut mansikat kuoppaan.
    3. Kaada ympärille mansikkamaitoa.
    4. Raasta tarjoiltaessa päälle hieman sitruunan kuorta ja viimeistele ripottelemalla päälle puffattua tattaria. 

    Lisää aiheesta:

    MasterChef Suomi: Mascarpone-raparperi tuulihatut, Taijan reseptiMasterChef: Kamomillaa, Sitruunaa & OmenaluntaMasterChef: Mansikka-zabaglione – Joonaksen reseptiMasterChef: Kesän grillatut mansikat – Petra V:n reseptiSuussa sulava mansikkatiramisu on kesän takuuvarma hitti – tämä jälkiruoka ei petä koskaan! Hellapoliisin tallimestarin kiisseli
    JälkiruokaMarjatMakuja

    Tuoreimmat aiheesta

    Jälkiruoka
    • 30.7.14:36
      Marjat

      Lauri Kaivoluodon marjainen jälkiruoka

    • 26.04.202409:26
      Makeat leivonnaiset

      Nopeat bebe-leivokset

    • 27.01.202309:23
      Vegaaninen

      Vegaaninen tofu-suklaamousse

    • 12.02.201811:18
      Hellapoliisi

      Mansikka-banoffee

    • 30.06.201710:34
      Kotijäätelö

      Grillatut persikat kanelisokerivoilla ja limetti-basilikajäätelö