Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lauri Kaivoluodon marjainen jälkiruoka

kaivoluodon jälkiruoka
Puffattu tattari tuo annokseen rapean elementin. MTV
Julkaistu 30.07.2025 14:36
Toimittajan kuva

Wenla Wallin

wenla.wallin@mtv.fi

Kokki ja yrittäjä Lauri Kaivoluoto kokkasi tätä marjaista jälkiruokaa Ilosaarirockin päälavalla artisti Sexmanen keikalla heinäkuussa 2025. Kokeile helppoa reseptiä, jossa voit valmistaa kaiken myös etukäteen!

  • Kokonaisvalmistusaika: 120 min
  • Annosmäärä: 4–6 annosta

Raparperivispipuuro

  • 300 g raparperi
  • 5 dl vesi
  • 1 dl mannasuurimo
  • 2 tl kardemumma
  • 1 tl suola
  • 0,5 dl sokeri

Mansikkamaito

  • 2,5 dl kauravispi
  • 1dl makea mansikkamehu
  • 1tl vanilja

Puffattu tattari

  • 2 dl rypsiöljy
  • 1 dl tattari

Lisäksi

  • Tuoreita mansikoita
  • Kuivattuja mansikoita
  • Sitruunan kuorta

Valmistusohje

Raparperivispipuuro: 

  1. Keitä vettä ja pieneksi pilkottua raparperia kunnes raparperit ovat hajonneet nesteeseen.
  2. Lisää loput ainekset, kiehauta ja madalla lämpöä.
  3. Keitä miedolla lämmöllä useasti sekoittaen 10 –15 minuuttia.
  4. Jäähdytä ja vispaa voimakkaasti kylmänä.

Mansikkamaito:

  1. Sekoita vispilällä kauravispi, mansikkamehu ja vanilja. 

Puffattu tattari:

  1. Lämmitä öljy kuumaksi kattilassa.
  2. Laita ruokalusikallinen tattaria kuumaan öljyyn. Tattari "puffaantuu" 12 minuutissa.
  3. Nosta puffatut tattarit leivinpaperille kuivumaan

Mansikkapöly:

  1. Aja kuivatut mansikat tehosekoittimessa pölyksi.

Annoksen kokoaminen:

  1. Pursota pohjalle vispipuuroa.
  2. Paina lusikalla keskelle kuoppa, asettele leikatut mansikat kuoppaan.
  3. Kaada ympärille mansikkamaitoa.
  4. Raasta tarjoiltaessa päälle hieman sitruunan kuorta ja viimeistele ripottelemalla päälle puffattua tattaria. 

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruoka