Sisällöt Tomi Einonen Vastaava päätoimittaja Ilkka Ahtiainen Uutispäätoimittaja Mona Haapsaari Toimituspäällikkö Teemu Niikko Toimituspäällikkö, urheilu Liiketoiminta Iina Eloranta VP, Channels and Digital Consumption SuomiAreena Jeremias Kontio Vastaava tuottaja
Lauri Kaivoluodon marjainen jälkiruoka | Resepti | Makuja | MTV Uutiset
Makuja
Lauri Kaivoluodon marjainen jälkiruoka
Puffattu tattari tuo annokseen rapean elementin.
MTV Julkaistu 30.07.2025 14:36 Wenla Wallin
wenla.wallin@mtv.fi
Kokonaisvalmistusaika: 120 min Annosmäärä: 4–6 annosta Raparperivispipuuro 300 g raparperi 5 dl vesi 1 dl mannasuurimo 2 tl kardemumma 1 tl suola 0,5 dl sokeri Mansikkamaito 2,5 dl kauravispi 1dl makea mansikkamehu 1tl vanilja Puffattu tattari 2 dl rypsiöljy 1 dl tattari Lisäksi Tuoreita mansikoita Kuivattuja mansikoita Sitruunan kuorta Valmistusohje Raparperivispipuuro: Keitä vettä ja pieneksi pilkottua raparperia kunnes raparperit ovat hajonneet nesteeseen. Lisää loput ainekset, kiehauta ja madalla lämpöä. Keitä miedolla lämmöllä useasti sekoittaen 10 –15 minuuttia. Jäähdytä ja vispaa voimakkaasti kylmänä. Mansikkamaito: Sekoita vispilällä kauravispi, mansikkamehu ja vanilja. Puffattu tattari: Lämmitä öljy kuumaksi kattilassa. Laita ruokalusikallinen tattaria kuumaan öljyyn. Tattari "puffaantuu" 1 – 2 minuutissa. Nosta puffatut tattarit leivinpaperille kuivumaan Mansikkapöly: Aja kuivatut mansikat tehosekoittimessa pölyksi. Annoksen kokoaminen: Pursota pohjalle vispipuuroa. Paina lusikalla keskelle kuoppa, asettele leikatut mansikat kuoppaan. Kaada ympärille mansikkamaitoa. Raasta tarjoiltaessa päälle hieman sitruunan kuorta ja viimeistele ripottelemalla päälle puffattua tattaria.
Kokki ja yrittäjä Lauri Kaivoluoto kokkasi tätä marjaista jälkiruokaa Ilosaarirockin päälavalla artisti Sexmanen keikalla heinäkuussa 2025. Kokeile helppoa reseptiä, jossa voit valmistaa kaiken myös etukäteen!
30.7. 14:36
26.04.2024 09:26
27.01.2023 09:23
12.02.2018 11:18
30.06.2017 10:34
Lataa lisää