Mainos

Perheasunnon perusparannus: maalattavaa kohokuviotapettia makuuhuoneeseen ja vessaan

Ison makuuhuoneen seinät maalattiin lukuun ottamatta yhtä, joka päällystettiin ensin maalattavalla tapetilla ja maalattiin vasta sitten. Samantyyppistä tapettia käytettiin myös toisen WC:n takaseinään.

– Maalattavia tapetteja löytyy erilaisina kuoseina, joiden avulla voi kivasti luoda haluamaansa tunnelmaa eri tiloihin. Tämä on palstautuvaa non-woven–tapettia, joka on erinomainen vaihtoehto lasikuitutapetille, koska sen irrottaminen seinästä käy paljon helpommin; aivan kuten perinteisen tapetin, Nina sanoo.

Makuuhuoneen tapetti maalattiin samalla mudan sävyllä jota käytetään muuallakin asunnossa, WC:n kuosiltaan erilainen tapetti puolestaan maalattiin valkoiseksi.

Seinä tasoitettiin, hiottiin ja pohjamaalattiin. Alustan sävystä tulee silloin tasainen ja kun pohja ei imaise sille levitettävää tapettiliimaa heti sisäänsä, tapetoijakin saa paremmin työaikaa.

Tapetointi on tarkkaa puuhaa

Tapetointi aloitettiin tavanomaiseen tapaan siten, että aloitusnurkasta mitattiin ja merkittiin noin 1,5 cm vuodan leveyttä kauemmas tarkasti pystysuorassa oleva, hento apuviiva. Kun vuodan leveys on 53 cm, viiva siis piirrettiin 54,5 cm etäisyydelle nurkasta.

Viereinen seinä oli parin millin tarkkuudella pystysuora – se saattaa usein olla huomattavasti viistompi uusissakin taloissa – joten sitä ei tarvinnut ottaa huomioon paikkaa mitatessa.

Tällainen non-wowen- (tai kuitukangas-) tapetti ei tarvitse vettymisaikaa. Liima levitetään telalla seinään ja tapetti nostetaan saman tien rullata suoraan ylös. Mainio apuvälinen on puhdas kukkalaatikko, jossa tapettirulla pääsee pyörimään kevyesti.

Liimaa levitetään seinään pihistelemättä, 10 – 15 cm vuotaa leveämmälle alueelle. Silloin ei tarvitse pelätä sitä, että levitettäessä liimaa seuraavaa tapettikaistaletta varten tela osuisi vahingossa jo seinään kiinnitetyn tapetin päälle.

Kun tapetti oli kuivunut paikalleen, se maalattiin. Sähkörasioiden ympärystät on paras maalata siveltimellä ja seinänurkka ja katon raja rajaustyökalulla, muuten maalaukseen käytettiin telaa. Tekniikka on jo tuttu: maalia levitetään reilusti – kuten Reiska joskus tapaa sanoa: maalia nostellaan seinälle - ja maalin peittämä pinta viimeistellään alhaalta ylös suuntautuvin pitkin, kevyin vedoin.

WC:n seinään laitettava tapetti oli kaksi kertaa leveämpää, 106 cm. Siitä saatiin seinään suoraan sopivan kokoinen pala.

Lisätietoja:

Tapetit - Rasch Wallton

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.