Perhe heitettiin pihalle lentokoneesta, koska kaksivuotias ei suostunut pitämään maskia – lentoyhtiöt ovat tiukentaneet koronatoimiaan

Perhe heitettiin pihalle lentokoneesta, koska kaksivuotias ei suostunut pitämään maskia –  lentoyhtiöt ovat tiukentaneet koronatoimiaan 1:29
Videolla näkyy, kuinka isä yrittää laittaa tyttärelleen maskia.

Kolmihenkisen perheen täytyi poistua lentokoneesta Denverissä Yhdysvalloissa, koska kaksivuotias tytär ei suostunut pitämään maskia vanhempien yrityksistä huolimatta. 

Eliz ja Erhard Orban kertovat medioille, että he ovat matkustaneet tyttärensä kanssa aiemminkin pandemian aikana ongelmitta. Tällä kertaa he olivat matkalla vierailemaan perheen luona.  

Matkat on aiemminkin toteutettu lentoyhtiö Unitedin lennoilla. 

– Lensimme viimeksi lokakuussa, eikä meillä ollut mitään ongelmaa. Henkilökunta oli mukavaa ja he tarjosivat tyttärellemme välipalaa, kertoo perheen äiti Eliz. 

Lentoyhtiö on sittemmin ilmeisesti tiukentanut toimiaan, sillä nyt kaksivuotiaankin oli pakollista pitää maskia. Videolta näkyy, että perheen isä yritti laittaa kasvomaskia tyttärelleen.

– Tarkoitukseni ei ollut aiheuttaa kohtausta. Mitä kovemmin yritin, sitä kovempaa hän huusi. 

Kone oli jo lähdössä

Kone oli jo lähtenyt portilta, kun ongelma ilmeni. Koneen kapteeni oli kuuluttanut, että ennen nousua täytyy selvittää ongelma asiakkaan kanssa. 

Perhe on ollut yhteydessä lentoyhtiöön. He saivat vastauksen, jonka mukaan henkilökunta noudatti sääntöjä. 

– Henkilökuntamme ja asiakkaidemme terveys ja turvallisuus ovat ykkösprioriteetti. Tämän johdosta, meillä on monta eri käytäntöä. Käytäntöihin kuuluu, että jokaisen yli kaksivuotiaan on pakollista pitää maskia lentokoneessa. 

Myös lentoyhtiöt Delta ja Southwest ovat ottaneet käyttöön saman maskipakon yli kaksivuotiaille. 

– Minulle äitinä oli kauheaa seurata kun tyttäremme joutui kokemaan tällaista. 

Perheen matkatavarat lensivät matkakohteeseen. Unitedin mukaan ne on palautettu ja perhe on tulevaisuudessa tervetullut heidän lennoilleen. 

Lue myös:

    Uusimmat