Peppi Pitkätossun näyttelijältä yllättävä ulostulo: Rooli pilasi rakkauselämän ja aiheutti piinaavia tilanteita

Ruotsalaisnäyttelijä Inger Nilsson tuli tunnetuksi Peppi Pitkätossun roolista. Lapsitähteys ei kuitenkaan tuonut onnea hänen elämäänsä – päinvastoin.

Ihana lettipää ja lasten suosikki Peppi Pitkätossu on lastenkirjailija Astrid Lindgrenin luoma satuhahmo, joka on erittäin itsenäinen ja erityisesti hämmästyttävän voimakas pikkutyttö. Pepin tarina syntyi 1940-luvun alussa, kun Lindgrenin piti kertoa sairaana olevalle tyttärelleen tarinoita. 

Lindgrenin kirjoihin pohjautuvan ja Suomessakin nähdyn televisiosarjan pääosassa Pepin roolissa nähtiin Inger Nilsson. Lapsinäyttelijä tähditti sekä vuosina 1960–1970-lukujen taitteessa kuvattuja Peppi Pitkätossu -elokuvia että televisiosarjaa.

Nilsson on puhunut useaan otteeseen, kuinka rooli leimasi hänet jo nuorena ja on varjostanut kaikki nämä vuodet hänen uraansa. 62-vuotias Nilsson muistelee Ruotsin radion kesähaastattelussa sitä, kun hän alkoi vastavalmistuneena näyttelijänä etsiä töitä ja huomasi nopeasti, että työnhaku on vaikeaa. Kaikki yhdistivät Nilssonin välittömästi Peppi Pitkätossuun ja lähes kaikki työt, joita Nilsson haki, jäivät saamatta.

Nilsson joutui kiusalliseen tilanteeseen myös pankissa, kun hänen täytyi kertoa tulotietonsa virkailijalle.

– Virkailija sanoi koko pankin kuullen "mutta luulin, että sinä olet rikas ja sinulla on taskut täynnä rahaa".

Vastaavanlainen tilanne sattui lääkärissä, kun häneltä poistettiin tikkejä peukalosta.

– Itkin, koska se sattui kamalasti, mutta hoitaja totesi, ettei Peppi itke.

Aftonbladetin mukaan Nilsson paljasti haastattelussa, että Peppi-roolilla on ollut merkittäviä vaikutuksia myös hänen rakkauselämäänsä.

– Naimakaupoilla ei ole valttikortti, jos olet ollut lapsitähti tai olet julkkis. Ja mitä vanhemmaksi tulet, sitä vähemmän kunnollisia miehiä on jäljellä, Nilsson täräytti radiossa.

Nilsson elää sinkkuna Tukholmassa ja sanoo, ettei ole menettänyt toivoaan rakkauden suhteen, vaikka tunnettu lapsuuden rooli on vaikeuttanut hänen ihmissuhteitaan.

– Se tapahtuu, jos on tapahtuakseen. Jokaiselle kattilalle on kantensa jossain.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja