Peltolan Pänttäämöllä syntyi V6-moottorista kiuas ja Ford Transitista sauna

Peltolan Pänttäämöllä syntyi V6-moottorista kiuas ja Ford Transitista sauna 1:45

Peltolan Pänttäämö on hupinimitys Ismo ja Sami Niemen korjaamolle, jossa syntyy kaikenlaista hauskaa. Veljekset työskentelevät maatalouslomittajina, mutta harrastavat kaikenlaista rustausta Peltolassa kotitilallaan vapaa-aikanaan.

Piha on täynnä erilaisia autonaihioita: on lehmäkuvioinen bemari, on Jetta-autosta tehty keinu, on Telaketju-Nissani ja mitä vielä. Kaiken kruununa savuaa Ford Transit, jossa kelpaa otella löylyjä V6-moottorista rakennetusta kiukaasta. Ja niitähän löytyy!

– Kyllä kai tässä on 125 kilowattia, eli riittää tehot kyllä. Tavallisissa pikkukiukaissa on kai viisi kilowattia, tuumii Sami Niemi.

Auto on mennyt katsastuksesta läpi, eli sitä voi hinata mihin tahansa, jos on saunominen mielessä. Veljekset ovat osallistuneet muutamana vuonna Teuvan Sauna-ajoihin, mutta etupäässä saunominen tapahtuu omassa pihassa Lohtajan Marinkaisissa Fordin parkkipaikalla.

– Täällä on lepposet löylyt. Joskus saunominen venyy aamuun saakka, paljastaa Ismo Niemi.

Hän esittelee omaperäistä saunavihtaa. Se on kumiremmeistä koostuva, saunavihtaa muistuttava puska.

– Tämä on Fordin remmeistä tehty. Hyvin toimii, kertoo Ismo.

Ford Transitin moottoria on tietenkin tuunattu. Nyt siitä sojottaa pakoputkia ja paljon on poistettukin. Kivet on sijoitettu syntyneisiin koloihin, mutta paras löylytulee pakoputkista, kun sinne valutetaan vettä. Veljesten mukaan sauna lähtee silloin käyntiin.

– Kyllä, se hörähtää käyntiin. Kuuluu putputusta… No, nyt näkyy käyvän vain kolmella, virnuilee Sami Niemi.

Veljekset eivät ole varmoja, onnistuisiko saunan kiuas myös diesel-moottorista.

– Sitähän pitää kokeilla, ehkäpä! innostuu Sami Niemi.

Lue myös:

    Uusimmat