Pelottava tilanne Meksikon MM-rallissa säikäytti katsojat, tähtikuski kertoi huojentavan uutisen: "Koira on kunnossa!"

Esapekka Lapilla dramaattinen hetki Meksikon MM-rallissa: auto paloi poroksi! 1:47
Esapekka Lapilla dramaattinen hetki Meksikon MM-rallissa: auto paloi poroksi!

Meksikon MM-ralli tuotti Hyundain Thierry Neuvillelle pettymyksen, mutta hän sai perjantaipäivän päätteeksi yhden hyvänkin uutisen.

Kahden ensimmäisen osakilpailun jälkeen rallin MM-sarjaa yhdessä Toyotan Elfyn Evansin kanssa johtava Neuville joutui taistelemaan perjantaina toinen käsi selkänsä taakse sidottuna. Evans lähti reitille ensimmäisenä ja Neuville toisena, joten heidän tehtävänään oli puhdistaa tietä takana tuleville.

Neuvillen vauhti oli hieman Evansia parempaa, ja hän olikin aamupäivän lenkin jälkeen rallissa kolmantena, kun kaikkiaan kuusi erikoiskoetta oli ajettu.

Perjantai-iltapäivän ensimmäisenä ek:na ajettiin toistamiseen legendaarinen El Chocolate, jolla on mittaa reilut 30 kilometriä. Neuville ehti ajaa pätkää vain noin kolmen kilometrin verran, kunnes eteen tuli tilanne, joka sekoitti belgialaisen ajorytmin.

Oikealle kääntyvässä mutkassa, tien oikealla puolella olevan penkan päällä oli joukko ihmisiä, jotka kannustivat ohi ajaneita kuljettajia. Juuri kun Neuville oli ajamassa mutkaa läpi, penkan päältä juoksi tielle isohko, häntäänsä heiluttava mustavalkoinen koira. Koira havahtui ja yritti jatkaa matkaansa tien poikki.

Neuvillella oli vauhtia noin 50 kilometriä tunnissa, ja tv-kuvista näkyi, että hän teki jonkinlaisen väistöliikkeen. Hyundai i20:n aerodynamiikkaelementit peittivät kuitenkin näkyvyyden niin, että koiran kohtalo jäi epäselväksi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

WRC All Liven selostamossa oli pitkään hiljaista, ja monet rallia seuranneet olivat huolissaan. Tapaus jäi selvästi vaivaamaan myös Neuvillea, sillä hän totesi kartanlukija Nicholas Gilsoul'lle ek:n maalissa, että toivottavasti koira on kunnossa.

Vahvistus saatiin muutama tunti myöhemmin, kun kyseisellä pätkällä WRC All Liven selostamossa istunut Becs Williams kertoi Twitterissä, että koira on kunnossa.

Neuville oli monien muiden tavoin huojentunut.

– Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä... Olette kyselleet koirasta, joka ylitti tien juuri edestämme. Olen iloinen, että koira on kunnossa! En osunut siihen, ja WRC All Liven tuottaja vahvisti minulle, että helikopterimiehistö näki koiran juoksentelemassa ympäriinsä, Neuville tviittasi.

Belgialaiskuljettajan päivä päättyi kaikesta huolimatta murheellisesti keskeytykseen, kun hänen autonsa hyytyi jo seuraavalla läpi ajetulla erikoiskokeella.

Lue myös:

    Uusimmat