Esapekka Lapin ralli päättyi liekkimereen: hätkähdyttävä video kertoo, miten kiire suomalaistähdelle tuli – "Ei mennyt minuuttiakaan, kun alkoi räjähdellä"

Esapekka Lapilla dramaattinen hetki Meksikon MM-rallissa: auto paloi poroksi! 1:47
Esapekka Lapilla dramaattinen hetki Meksikon MM-rallissa: auto paloi poroksi!

Perjantai 13. maaliskuuta 2020 jää ikuisesti rallitähti Esapekka Lapin mieleen.

M-Sport-tallin Fordilla kilpaileva Lappi aloitti tasaisesti Meksikon MM-rallin ensimmäisen kunnon ajopäivän, mutta iltapäivän avauspätkän maalissa pieksämäkeläiselle tuli kirjaimellisesti kuumat paikat.

Ford Fiesta WRC:n alta alkoi lyödä liekkejä, joita toimitsijat yrittivät sammuttaa.

– Meillä ei ollut pätkällä mitään ongelmaa. En haistanut bensaa tai mitään muuta. Jokin siellä syttyi palamaan, ja aika äkkiä se leimahti isompiin liekkeihin, Lappi kertasi.

Sammuttimista ei ollut apua maaliviivalla, joten Lappi lähti yksin ajamaan autoa turvallisempaan paikkaan. Samalla hän yritti päästä liekeistä eroon ilmavirran avulla.

– En ehkä nähnyt, miten isoja liekit olivat. Ajoin muutaman sataa metriä eteenpäin, ja sitten hävisivät jarrut. Lappi pysäytti auton keskelle tietä. Tämän jälkeen suomalaiskuskille tuli kova hoppu – auto oli jo miltei ilmiliekeissä.

– Siinä vaiheessa oli hyvä pysähtyä ja hypätä pois, kun konepelti alkoi palaa. Sain puhelimen mukaan – ja aurinkolasit. Kypärää koetin kerran kauhaista, mutta se ei osunut käteen. Ajattelin, että se saa jäädä.

Lappi säntäsi juoksujalkaa turvallisen matkan päähän autosta. Jo siinä vaiheessa oli selvää, että auto tuhoutuu täysin tulipalossa.

– Ei mennyt minuuttiakaan, kun siellä alkoi räjähdellä. Tankki ja renkaat räjähtivät, ja autossa on myös ilmantäyttöpulloja, jotka varmaankin paukkuvat. Sieltä lenteli vaikka minkälaista kipinää. Onneksi metsä ei syttynyt tuleen. Olin jättänyt auton sen verran keskelle tietä, ettei se jäänyt puiden alle.

Lappi kiipesi rinteeseen vähän matkan päähän autosta ja ikuisti dramaattisen näkymän älypuhelimensa kameralla.

– Siinä vaiheessa, kun auto vielä paloi, en tajunnut, miten vakava tilanne oli kyseessä, Lappi totesi.

Meksikon MM-rallissa ajetaan vielä kaksi päivää kilpaa, mutta Lappi ei jää seuraamaan kilpailua.

– Koetan päästä täältä mahdollisimman nopeasti pois, jos täältä vain pääsee pois. Eihän sitä tiedä, milloin portit pistetään kiinni, Lappi sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat