Mainos

Pelkäätkö sinäkin pimeää? Aikuiset tunnustivat pelkonsa – yllättävän moni nukkuu valot päällä ja kurkkaa sängyn alle

Tuoreen kyselyn mukaan suurin osa aikuisista pelkää pimeää.

Tuoreen brittikyselyn mukaan pimeän pelko ei ole vain lasten juttu. Jopa 64 prosenttia brittiaikuisista myöntää pelkäävänsä pimeää.

Kyselyn tulokset paljastavat, että liki kaksi kolmasosaa aikuisista ei mielellään sammuttaisi valoja nukkumaanmenoaikaan. 17 prosenttia kertoikin nukkuvansa yövalo päällä useimpina öinä viikossa.

Myös lapsuudesta tutut pelkotilat voivat vaivata aikuisenakin. 36 prosenttia vastaajista kertoi tuntevansa säännöllisesti, että joku tai jokin on huoneessa heidän kanssaan.

Benson for Bedsin uniasiantuntijoiden kyselyyn vastasi 2000 aikuista. Jopa viidennes vastaajista paljasti kurkkivansa ennen nukkumaanmenoa säännöllisesti sängyn alle, komeroihin ja vaatekaappeihina tarkistaakseen, onko siellä mörköjä.

Bensonin kyselyn mukaan keskivertoaikuinen herää ainakin kahdesti kuussa peläten, että jotain karmivaa piileskelee huoneessa. Liki puolet vastanneista myönsi omaavansa yliaktiivisen mielikuvituksen, jonka vuoksi pienetkin äänet pelottavat. 22 prosenttia vastanneista kertoi, ettei halua jalkojensa pilkistävän peiton alta siinä pelossa, että joku tarttuisi niihin. Neljäsosa kertoi uskovansa, että oli nähnyt salaperäisen varjon makuuhuoneessaan.

Kysely paljasti, että 18 prosenttia pelokkaista vanhemmista on jopa hiipinyt lastensa viereen nukkumaan pelätessään yksin nukkumista.

Naisilla pelko on voimakkaampaa. 53 prosenttia naisisa kertoi pelkäävänsä yksin olemista kotonaan, miehistä vain 25 prosenttia sanoi samaa.

– Tämä tutkimus tuo esiin sen, että jotkut lapsuuden peloista ja epävarmuuksista pysyvät kanssamme aikuisuuteen, kiteyttää Henry Swift Benson for Bedsistä.

Swift huomauttaa, että vaikka onkin järkevää tuplavarmistaa se, että ovet ja ikkunat ovat lukossa, sänkyjen alle kurkkimiselle mörköjen varalta tuskin on todellista tarvetta.

– Jossain vaiheessa olemme kaikki tunteneet olomme hermostuneeksi, kun kuulemme lattian narahtavan tai emme saa jostain varjosta selvää, hän kuitenkin toteaa.

Lähde: Mirror

***

2:15

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.