Pauli ajoi moottoripyörällä takaa sähköpyörävarasta, kamera tallensi jahdin – "Hylkää vaan se, tää keikka meni sivu suun"

0:19
Moottoripyöräilijän kypäräkameralle tallentui pyörävarkaan pakoyritys Hyvinkäällä.

Pyörävarkauden yritys tallentui Hyvinkäällä moottoripyöräilijän kypäräkameraan. Etutangolla keikkuneet voimapihdit saivat epäilykset heräämään. 

Pauli Kolin kauppareissu sai erikoisen käänteen Hyvinkäällä keskiviikkona, kun häntä vastaan ajoi mies kalliin näköisellä sähköpyörällä. Pyörän ohjaustangolla oli voimaleikkurit. Koli haistoi palaneen käryä ja päätti lähteä perään. Tilanne tallentui motoristin kypäräkameraan.

Koli arvioi, että kyse oli useamman tuhannen arvoisesta sähköpolkupyörästä. Hän ajoi miehen rinnalle ja kysyi, miksi hänellä on voimaleikkurit mukana. Mies ei vastannut ja kiihdytti vauhtia. Koli lähti perään.

– Ajoin hänet kiinni ja sanoin, että hei mulla on tankki täynnä polttoainetta, ajetaan vaan peräkanaa. Ajetaan maailman tappiin. 

Mies jatkoi ajoaan vielä jonkin aikaa ja Koli ajeli perässä. Kolin kypäräkameralle tallentui, kuinka hän käskee miestä jättämään pyörän ja lähtemään pois. Hetken päästä mies ymmärtää tilanteen toivottomaksi ja noudattaakin Kolin neuvoa. Mies hylkäsi varastetun pyörän nojaamaan leikkikentän telineeseen ja poistui paikalta. 

– Ei puhunut mitään, mulkoili vaan pahasti. 

Koli soitti poliisit paikalle ja kertasi tapahtumien kulun heille. Hän teki kypäräkameran tallenteesta videoklipin poliisille. 

Myöhemmin kävi ilmi, että anastettu pyörä kuului Kolin kaverille. Pyörä on siis jo löytänyt jo tiensä takaisin oikealle omistajalle. Pyörän omistaja oli kertonut Kolille, että pyörässä oli ollut vahva ketjulukko ja itse pyörä oli todellakin useamman tuhannen euron arvoinen.

Kiitokseksi pyöränsä pelastamisesta voron kynsistä kaveri tankkasi Kolin moottoripyörän tankin täyteen.

– Hän sanoi, että ajele tällä ympäri kylää ja ota kiinni pyörävarkaita. Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja