Polkupyöriä varastetaan ennätysmääriä – yksi alue vuodesta toiseen listan kärjessä: Tältä näyttää pyöriä pursuava poliisin takavarikkovarasto

Poliisilaitoksien varastot pursuavat varastetuista pyöristä – tällaista ongelmaa vastaan virkavalta kamppailee 4:24
Sadoittain pyöriä ja määrä kasvaa päivittäin – tältä näyttää poliisin takavarikkovarasto.

Polkupyörävarkauksien määrä kasvoi viime vuonna Suomessa.

Vuonna 2020 Suomessa kirjattiin 23 500 polkupyörävarkautta, mikä on enemmän kuin koskaan ennen. Helsingin poliisilaitoksen rikostarkastaja Jari Illukka kertoo MTV Uutisille, että tämä vuosi tulee näyttämään vähintään samanlaiselta.

– Alkuvuoden tilastot ovat yhtenäiset viime vuoden tilastojen kanssa. Tämä viittaisi siihen, että vuosi tulee olemaan edellisvuoden kaltainen, kertoo Illukka.

Sama alue tilaston kärjessä vuosittain

Kesäkuukausien aikana pyöriä lähtee pitkäkyntisten matkaan useimmiten. Viime vuoden heinäkuu oli ruuhkaisin kuukausi varkauksien suhteen, sillä silloin kirjattiin 3 448 polkupyörävarkautta.

Helsingissä Kallio on ollut kärkipaikalla viime vuosina varastettujen pyörien listalla.

Finanssialan julkaiseman tilaston mukaan vakuutusyhtiöt maksoivat vuonna 2020 polkupyöristä korvauksia yhteensä 11 miljoonaa euroa. Varastettujen pyörien osuudesta lähes 4 prosenttia oli sähköpyöriä.

Helsingissä keskustan ympärillä olevilta alueilta varastetaan eniten pyöriä Suomessa.

Poliisilaitoksien varastot täynnä polkupyöriä

Polkupyöriä varastetaan niin paljon, että niiden selvittäminen on haastavaa.

Tällä hetkellä poliisilaitoksien varastot pursuavat polkupyöristä, joiden omistajaa ei ole pystytty paikantamaan. Ihmisillä on myös usein antaa melko heikot tuntomerkit pyörästään, joten pyörän löytäminen on lähes mahdotonta.

Tämän takia poliisi uudisti tänä keväänä sähköisen rikosilmoituksen vastaanoton. Järjestelmässä kysytään muun muassa pyörän runkonumeroa.

Tieto kirjautuu heti järjestelmään, jolloin poliisi pystyy heti tarkistamaan pyörän tiedot, jos he näkevät sellaisen epäilyttävällä henkilöllä.

Tarkoituksena on pystyä jäljittämään helpommin varastetun pyörän omistaja.

Miltä poliisin polkupyöriä pursuava varasto näyttää? Katso videolta, kun MTV Uutiset vieraili poliisilaitoksen löytö- ja takavarikkotavaroiden varastossa!

Lue myös:

    Uusimmat