Patrik Laine kertonut NHL-tähdelle juttuja Kari Jalosesta – Tshekin kultakimpale pohtii Suomen MM-kisoihin lähtemistä

Patrik Laine on päässyt Jakub Voracekin rinnalla hyvään vireeseen NHL:ssä.

Patrik Laineen kanssa yhteisen sävelen NHL-seura Columbus Blue Jacketsissa löytänyt Jakub Voracek miettii vielä vastaustaan Kari Jalosen johtamalle Tshekin maajoukkuevalmennukselle kevään MM-kisoista.

Blue Jacketsin matka on katkeamassa runkosarjaan joukkueen jäätyä jo 12 pisteen päähän viimeisestä pudotuspelipaikasta 11 ottelua ennen kauden päättymistä.

Kuudet MM-kisat pelannut ja kolmissa kapteenina toiminut Jakub Voracek olisi Tshekille kova vahvistus Suomessa toukokuussa pelattaviin maailmanmestaruuskisoihin. Niihin Tshekki osallistuu uudessa komennossa, kun Kari Jalonen otti Filip Pesanin paikan päävalmentajan olympiafiaskon jälkeen.

Voracek on jo ehtinyt kuulla Jalosesta ketjukaveriltaan.

– Kuulin hyviä juttuja hänestä. Hän oli Patrik Laineella valmentaja vuoden 2016 MM-kisoissa, ja olen myös kuullut muutamalta muulta, että hän on laadukas valmentaja, Voracek sanoo tshekkiläisen Hokej-sivuston haastattelussa.

– Katsotaan. Toivotaan, että valmentajat eivät vaihdu tiuhaan, vaikka onkin vaikeaa epäonnistumisten jälkeen, 32-vuotias tähtihyökkääjä pohtii.

Jalonen tekee historiaa olemalla ensimmäinen ulkomaalainen päävalmentaja Tshekin tai Tshekkoslovakian maajoukkueen peräsimessä. Voracek ei tätä hätkähtänyt.

– Emme ole ensimmäisiä maita siinä. Craig Ramsay teki loistavaa työtä slovakialaisten kanssa, kun hän voitti pronssia olympialaisissa ja pelasi näyttävää kiekkoa. Minä en päättäisi sen perusteella, mistä valmentaja tulee. Jos hänellä on mitä tahansa kykyjä, niin se on paras tilanne, Voracek linjaa.

Jalosen kanssa MM-kisajoukkuetta rakentava NHL-legenda Petr Nedved ehti jo maajoukkuemanagerin ominaisuudessa vierailla katsomassa Columbuksen ottelua New York Islandersia vastaan. Voracekin mukaan hän ei tuolloin tavannut Nedvediä, eikä hän ole tehnyt vielä päätöstä MM-kisoista.

– Puhumme kauden päättymisen jälkeen ”Medan” kanssa, että mitä ja missä, Voracek kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat