Patenttihakemus: Kokoontaittuva kaupunkiauto

Korealainen autonvalmistaja Hyundai on jättänyt Yhdysvalloissa patenttihakemyksen kokoontaittuvasta kaupunkiautosta. Asiasta kertoi kuvien kera Worldcarfans-autosivusto.

Hyundain tuotekehitysosastolla ei selvästi lepäillä. Korealaiset julkaisivat juuri vaihtoehtoisilla moottoriratkaisuilla varustetun IONIQ-mallin, ja nyt heti perään on tulossa taittuva uusi kaupunkiautokonsepti.

Patenttihakemuksen liitteinä olleista kuvista näkee, kuinka eturenkaisiin on liitetty osa lattiasta ja takarenkaisiin toinen osa. Nämä ovat kiinnitetty toisiinsa siten, että niitä pystyy liikuttamaan päällekkäin, jolloin auton akseliväliä voi säätää.

Myös auton tuulilasi ja katto ovat siten nivelöytyjä, että osat pystyy taittamaan sisään akseliväliä lyhennettäessä. Ohjaamon takaosa on puolestaan nivelöyty lattiaan, ja se taittuu muiden osien ylitse sulkien tilan.

Tämä saattaa kuulostaa varsin monimutkaiselta, mutta kuvia tutkimalla tässä saattaa olla jotain järkeä. Esimerkiksi suurissa täyteen pakatuissa kaupungeissa tällainen kokoontaittuva auto säästäisi kriittistä pysäköintitilaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja