Pate Mustajärvi kieltäytyy yhteiskuvista – näin hän huomioi kuvaa pyytävät fanit

8:41
Pate Mustajärvi MTV Uutisten haastattelussa vuonna 2018.

Pate Mustajärvi on keksinyt kohteliaan tavan kieltäytyä yhteiskuvista.

Rock-legenda Pate Mustajärvellä on takanaan kiireinen syksy. Popedan keikkojen lisäksi hän on tehnyt Teatterin kummitus -iltoja Tampereen komediateatterissa ja julkaissut uransa 12. sooloalbumin.

1970-luvun lopulla musiikkiuransa aloittanut Mustajärvi kertoo MTV Uutisille, että liian innokkaat fanit lähestyvät häntä esimerkiksi hotellin aulassa tai silloin, kun hän on syömässä läheistensä kanssa. Moni toivoo pääsevänsä yhteiskuvaan idolinsa kanssa.

– Onneksi niitä on aika vähän, mutta aina välillä tulee sellaisia, jotka ovat vähän ajattelemattomia, Mustajärvi sanoo.

Mustajärvi kertoo, ettei mielellään ota yhteiskuvia fanien kanssa. Kuvissa poseeraamista välttääkseen hän on kehittänyt erityisen metodin.

Eräällä keikalla pitkäaikainen fani esitteli hänet nuoremmalle fanille, joka toivoi pääsevänsä yhteiskuvaan.

– Olin keikan jälkeen ilman paitaa hiestä märkänä ja nuori nainen kovasti halusi kaverikuvan. Sanoin, että en ota semmoisia enkä varsinkaan juuri nyt, Mustajärvi kertoo.

Sen sijaan hän antoi naiselle kuvakortin, johon kirjoitti nimikirjoituksensa. Fani liikuttui suuresti saamastaan lahjasta.

– Hän niiasi kyyneleet valuen ja sanoi, että tämä on ihanan vanhanaikaista, Mustajärvi muistelee huvittuneena.

Mustajärvi on saanut faneiltaan ikimuistoisia lahjoja. Kerran hän tapasi perheen, joka lahjoitti hänelle suuren messinkisen ukkometson. Metsoon kiinnitettyyn kultaiseen laattaan oli kirjoitettu kaikkien perheenjäsenten nimi ja ikä.

– Se oli hieno lahja, joka on yhä tärkeällä paikalla kotonani.

Mustajärven tuorein sooloalbumi Teillä oli nimet ja kerran te kuljitte täällä - julkaistaan tuplavinyylinä 20. joulukuuta. Helmikuussa hän aloittaa 20 konserttia sisältävän Teatterin kummitus vol. 2 -kiertueen, joka kiertää teatterisaleissa ympäri Suomea.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja