Pate Mustajärvi iholle tulevista faneista: "Jos sanoo, että pysypäs vähän kauempana, sitä on ylimielinen kusipää"

2:03

Syksystä 2017 lähtien mediassa on ollut esillä seksuaalinen ahdistelu ja häirintä eri aloilla. Popedan Pate Mustajärvi ja Costello Hautamäki pitävät käytyä keskustelua ja Me Too -kampanjaa erittäin tärkeinä asioina.

Pate Mustajärvi ja Costello Hautamäki muistelevat yllä videolla oudoimpia keikkamuistoja Popedan uran varrelta.

Popedan Pate Mustajärvi ja Costello Hautamäki ovat seuranneet elokuva- ja ylipäätään kulttuurialalla viime syksystä lähtien pinnalla ollutta kohua seksuaalisesta ahdistelusta ja häirinnästä sekä vallankäytöstä.

Mustajärveltä löytyy omakohtaistakin kokemusta.

– Kyllähän se on niin, että varsinkin silloin, kun menen soolokeikalle, niin se varmistetaan etukäteen, että keikkapaikassa on joku vastassa, kun menen paikalle ja paikalla on takahuone. Joku myös saattaa minut keikan jälkeen autolle. Jos se on jonkun mielestä elvistelyä, niin sittenpähän on, Mustajärvi toteaa MTV:n haastattelussa.

– Varsinkin, jos on esiintymässä yksityistilaisuudessa, esimerkiksi jonkun syntymäpäivillä, niin – kaikella kunnioituksella – kyllähän keski-iältään noin 40–50-vuotiaat leidit, jotka ovat ottaneet vähän siideriä, niin kyllä he tulevat niin iholle, että voi helvetti.

Mustajärvi kuvailee, että mitä enemmän fanit ovat niin sanotusti hönössä, sitä enemmän tullaan kylmänviileästi iholle.

– Eikä siitä sovi raavaan miehen valittaa. Ja jos siinä tilanteessa sanoo, että pysypäs vähän kauempana, sitä on ylimielinen kusipää. Vaikka minä tulin paikalle vain laulamaan. Joidenkin mielestä sitä on kaikkien omaisuutta, kun on julkisuudessa mukana. Mukavaa se ei missään tapauksessa ole, Mustajärvi toteaa.

Costello Hautamäki muistuttaa, että monesti tilanteissa on kyse myös siitä, miten tilanteet tulkitsee. Hän kertoo kuulleensa hyvän vertauksen Me Too -kohuun liittyen.

– Jos miettii, että olisi miehenä työhaastattelutilanteessa, jossa pyydettäisiin ottamaan paita pois. Tai että haluttaisiin tarkastaa, millaiset vehkeet ovat. Tuon miettiminen herätti ajattelemaan, että tästähän koko hommassa on kyse, Hautamäki sanoo.

– Hyvä, että näistä asioista on puhuttu julkisuudessa. En minä tiennyt, että tällaista on ollut olemassa. Rakenteita on hyvä ravistella. Suomessa musiikkialalla on niin pienet piirit. Toivottavasti naisartisteille ei ole käynyt mitään tuollaista ikinä.

---

Popedan ajantasainen keikkakalenteri löytyy täältä. Yhtyeen 40-vuotisjuhlallisuudet huipentuvat lauantaina 4. elokuuta 2018 keikkaan Ratinan stadionilla Tampereella.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja