Mainos

Pate Mustajärven tytär Jenni käynnistelee uraa laulajana: "Saan itse kompastella ja tehdä omat virheeni"

Laulaja Jenni Mustajärvi julkaisi kolmannen singlensä ja haaveilee omistavansa kymmenen vuoden päästä monta kultaistanoutajaa.

Jenni Mustajärvestä, 32, ei pitänyt tulla laulajaa. Perjantaina 1. maaliskuuta hän julkaisi jo kolmannen soolosinglensä Kaikki paikallaan.

– Teksti syntyi suhteellisen helposti. Meillä (Mustajärvellä ja tuottaja Olli Anttilalla) on tietokoneella jaettuna kansio, josta Olli bongasi sen, Jenni Mustajärvi kertoo kappaleen synnystä.

– Jos ensimmäisillä kahdella singlellä mentiin vähän rokaten, niin nyt julkaisuun pääsi pykälää herkempi laulu, tuottaja Anttila kuvailee.

Mustajärvi on julkaissut ennen uusinta julkaisua jo kaksi singleä, Hyvästit ja 7 syntiä. Laulajan suunnitelmissa on julkaista kokopitkä studioalbumi, vaikka nykypäivänä on tavallista keskittyä yksittäisten kappaleiden julkaisemiseen.

Jenni Mustajärvi innostui laulujen kirjoittamisesta aikuisella iällä.

– Se on vaatinut vähän enemmän kypsymistä. Noin viisi vuotta sitten aloin kirjoittaa laulutekstejä. Olen aina tykännyt kirjoittaa melkeinpä ihan mitä vaan. Kynä on kyllä pysynyt kädessä, Mustajärvi sanoo.

– Laululyriikka on tullut mukaan vasta viime aikoina, samoin kuin kaapista ulos tuleminen tämän asian kanssa. Ajattelin, että tämä voisi olla siistiä.

Mustajärvi muistaa sanoneensa lapsena, että hänestä tulee isona laulaja. Tuo ajatus jäi pitkäksi aika niin sanotusti muhimaan takaraivoon.

– Sitä on itsekin joutunut funtsimaan, että miten se oikein meni, kun siitä on kysytty. Joskus teini-ikäisenä syntyi vastareaktio, että ”ei missään nimessä ainakaan tuota”. Mutta sieltä se musiikki vaan väkisin tunki esiin, hän kertoo.

Teini-ikäisen Jenni Mustajärven vastareaktio oli ymmärrettävä. Hänen isänsä on Suomen suosituimpiin lukeutuvan yhtyeen laulaja: Popedan Pate Mustajärvi.

– Sitä on vuosien aikana tehnyt ja kokeillut kaiken maailman hommia ja käynyt läpi koulutuksia, eikä mikään ei ole tuntunut omalta. Minäkin olen aika lyhytpinnainen, mutta tämä musiikin tekeminen on ollut aika pitkäjänteistä. Aina on jaksanut puskea eteenpäin ja nyt ollaan tässä, Jenni toteaa.

Pate Mustajärvi ei ole puuttunut tyttärensä tekemisiin.

– Hän on ollut ainoastaan rohkaiseva. Hän on ollut se ensimmäinen henkilö, kenelle olen sanoituksiani näyttänyt. Hän antaa rehellistä palautetta eikä puutu tekemiseen. Peukut pystyssä hän on, diggailee vaan, Jenni Mustajärvi kertoo.

– Saan itse kompastella ja tehdä omat virheeni. Mutta sitten taas, jos tulee jotain, mistä ajattelen, että hän voisi neuvoa, niin kyllä hän varmasti jeesaa. Onhan hänellä sen verran kilometrejä takana, että hän voi vähän jotain tietääkin. Mutta ei hän ohjaile tai mitään sellaista.

Missä Jenni Mustajärvi on kymmenen vuoden päästä?

– Toivottavasti hengissä! Ja pysynyt terveenä. Toivottavasti olen julkaissut jo joitakin levyjä ja nautin elämästä keikkailevana artistina. Mutta ei liian paljon keikkailevana. Ei saa tehdä liikaa. Se kostautuu äkkiä. Olen sitä mieltä, Mustajärvi sanoo.

– Ja sitten minulla on monta kultaistanoutajaa. Ja iso olohuone.

Kuuntele alla Jenni Mustajärvin uusin single alla tai Spotifyssä.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja