Mainos

Parveke viihtyisäksi

Muutoksen suunnittelu Pirkko-Liisa Topelius.

Paritalon parvekkeen toimivuutta parannettiin sisustusratkaisuin.


Paritalon parveke tai oikeastaan kuisti on lähes pihan tasossa. Se sijoittuu puiston ja aidatun pihan nurkkaukseen – tilaan kuljetaan paitsi olohuoneesta, myös pihalta portaiden kautta. Suuri osa parvekkeesta on siten kulkuväylää. Kalustus on ollut varsin sekalainen käyttötarkoitukseen nähden, kysymyksessä on varsinainen monitoimihuone.

Kuvassa parveke ennen muutosta.

Parveke on lasitettu ja siellä on lämpösäteilijät sesonkia pidentämään. Näyttävää roolia on esittänyt iso, vanha kaappi, joka on todella ollut vuosia parvekkeella ja sitä ennen säilytyksessä ulkovarastossa – kylmään ja kosteaankin sopeutunut yksilö siis. Se on tietysti jäämässä parvekkeelle.

Klaffipöytä ja keinutuolit eivät kuitenkaan ole paras mahdollinen vaihtoehto perheruokailuja silmällä pitäen. Tilaa käytetään nimittäin keväästä syksyyn kaikkiin ruokailuihin ja juhliin. Kysymyksessä on iso perhe, yhdeksän lastenlasta odottelee siellä mieluusti muorin herkkutarjoiluja! Perheen isäntä tekee mielellään myös töitä samaisella pöydällä.

Monitoimitilan rakenteille ei ollut tarvetta tehdä mitään, kysymys oli kalustamisesta ja toiminnan parantamisesta.

Persoonallisin osuus, iso vanha kaappi, siirrettiin taustalle rajaamaan parveke ja piha-alue toisistaan. Näin syntyi myös hyvin kalustettava parveketila. Kaappi toimii hienosti taustana tekemiselle ja luonnollisesti hyvänä säilytystilana tarvittaville asioille huovista kynttilöihin ja lautasliinoihin.

Mustat kalusteet ja iso musta matto jämäköittävät tilaa ja toimivat hyvänä vastapainona raskaalle kaapille. Pirtinpöytä penkkeineen on kautta aikojen ollut joustava ratkaisu henkilömäärän suhteen – siihen tässäkin päädyttiin. Muoto tosin on modernimpi, mutta yhdeksän lastenlasta saadaan hyvin pöytään istutettua. Pöydän ja penkkien pinnat ovat vahatut, nekin toimivat hyvin viileissä ja kosteissa olosuhteissa.

Kokoon taittuvat tuolit ovat samoin tilan suhteen joustavia, seinän viereen sijoitettuina ne antavat koska vain lisätilaa liikkua vapaammin. Tilalle voi tuoda silloin helposti työtuolin. Tunnelmia vaihdetaan kukin ja kynttilöin. Kynttiläkruunu istuu hyvin sisätilan tuntuiseen tilaan.

Lempikukat, orvokit, on istutettu isoihin kevytbetoniruukkuihin, tässäkin tapauksessa kokoon on kiinnitetty huomiota – ruukut ovat mittakaavaltaan suuria. Koska Suomen kesä on usein viileä, tyynyjä ja huopia on varattu riittävästi. Aikaisempiakaan kalusteita ei hylätty: keinutuolit ripustettiin pihan omenapuuhun ja lasten korituolit löysivät paikan nurmikolta. Kokonaisuudessaan kannattaa tehdä tilat tarpeen mukaan, nimenomaan oman perheen tarpeen!

Tuotetiedot:

 • Kalusteet:
 • Nougat, Bulevardi 11, Helsinki, puh. 073 10101790
 • House Doctor:
 • pöytä, 210x82 cm, 865,-
 • penkit, 180x28 cm, á 365,-
 • taitettavat parveketuolit á 125,-
 • Matto: Musta sisalmatto Bari, 2 x 3 m, kantattuna mustalla puuvillanauhalla, 500,-
 • Mattotalo Helma, Tehtaankatu 25, Helsinki, puh. 09-668 9390
 • www.helma.fi, helmaoy@helma.fi
 • Kynttiläkruunu: Siro, ruosteinen kynttiläkruunu, 145,-
 • Casuarina Oy, puh. 09-6855 8580, www.casuarina.fi
 • Huovat ja tyynyt: Ikea, alk. 3,95,-/kpl
 • www.ikea.fi
 • Istutusruukut: Bauhaus, www.bauhaus.fi

(T.i.l.a. 28.5.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.