Mainos

Partiolaisten ilmeetkään eivät värähtäneet asiakkaan yllätettyä: "Mulla ois tuossa peräkontillinen lahjoja paketoitavaksi"

Kaupat ja kauppakeskukset ovat näin joulun alla täyttyneet erilaisista joululahjojen paketointipisteistä. MTV Uutiset kurkkasi Itäkeskuksen Prismassa sijaitsevaan partiolaisten pyörittämään paketointipisteeseen.

Kaupan kassojen läheisyydessä on ahkeroinut reippaita nuoria jo useamman päivän ajan. Vaikka työhön kuluu helposti useampi tunti päivässä, ei siitä makseta suoranaista palkkaa, vaan kiitos koittaa myöhemmin.

– Me käytetään rahat oman lippukunnan hyväksi. Meidän ikäisten partiolaisten on tarkoitus lähteä kansainväliselle suurelle partioleirille vuonna 2019 Yhdysvaltoihin. Saamme tähän matkaan lippukunnalta rahaa, kertoo Sipoonkorven Haltioiden partiolainen Laura Lehikoinen.

Lahjojen paketointi vaatii tarkkuutta sekä sorminäppäryyttä. Yllättävää on kuitenkin, etteivät sormet kipeydy, vaikka lahjoja paketoi päivän, vakuuttelee 14-vuotias Lehikoinen.

– Jalat kipeytyvät enemmän, kun pitää seistä koko ajan. Olen ollut täällä muutaman päivän ajan paketoimassa, paljastaa partiolainen.

Peräkärryllinen paketoitavaa

Asiakkaat tuovat paketointipisteelle yleensä muutaman lahjan paketoitavaksi, mutta poikkeuksiakin löytyy.

– Mulla ois tuossa peräkontillinen lahjoja, jotka pitäisi paketoida, onnistuuko? Kysyy partiolaisilta MTV:n haastattelun aikana pisteelle saapunut mies.

Partiolaisten ilmetkään eivät värähdä ja toiveeseen suostutaan sen pidemmittä puheitta. Mies lähtee noutamaan parkkihallista lahjakuormaa. Ainoaa laatua hän ei kuitenkaan ole.

– Tänä aamuna oli vastaavanlainen tapaus, tuli iso kauppakärryllinen täynnä paketteja eli noin 40–50 pakettia. Siinä oli vähän tekemistä, naurahtaa yksi paketoijista, 14-vuotias Timo Hyvärinen.

"Tietysti nuoria saa houkutella"

Paketointiurakkaa hoitavat Sipoonkorvet Haltijat Ry:n lippukunnan kaikki kynnelle kyenneet partiolaiset.

– Tämä on pyörinyt 10 hengen porukalla. Paketoimassa on ollut muutama minun ikäiseni, mutta paljon on nuorempia, kertoo lippukunnan johtaja Mikko Leväniemi.

Ovatko nuoret tulleet hyvillä mielin paketoimaan?

– Ovat! Tietysti välillä saa houkutellakin, mutta kyllä he ovat aktiivisesti osallistuneet, kun on kertonut, mihin tällä kerätään rahaa, Leväniemi vakuuttaa.

Ahkeroiduilla rahoilla on tarkoitus tukea Yhdysvaltojen matkan lisäksi hieman vanhempien partiolaisten matkaa Puolaan. Keräystavoitteita partiolaisilla ei kuitenkaan ole.

– Ei meillä ole tavoitteita, joita täyttää. Kaikki rahat ovat kotiinpäin, naurahtaa Leväniemi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.