Parrakas pankkiryöstäjä juoksi suoraan pankista kadulle Yhdysvalloissa: "Hän alkoi heittää rahaa säkistä ja sanoi "hyvää joulua!"

65-vuotias mies ryösti pankin aatonaattona Coloradossa, Yhdysvalloissa, kertoo paikallinen poliisi. 

Mies oli maanantaina ryöstänyt pankin ja sen jälkeen kävellyt ulos kadulle, jossa hän heitteli ryöstösaaliikseen saamiaan seteleitä ilmaan. 

KKTV-televisiokanavan jututtaman silminnäkijän mukaan valkopartainen pankkiryöstäjä oli huutanut samalla jouluntoivotuksia.

– Hän alkoi heittää rahaa säkistä ja sanoi "hyvää joulua!", silminnäkijä kertoo.

65-vuotias mies oli sen jälkeen istunut viereisen kahvilan terassille. Hän ei vastustellut poliisien saapuessa pidättämään häntä.

Miehen ryöstösaaliin kokonaissummaa ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta viranomaisten mukaan tuhansia dollareita on yhä kadoksissa. Silminnäkijän mukaan kadulla olleet jalankulkijat auttoivat keräämään seteleitä ja antoivat niitä pankkivirkailijoille.

Mieheltä ei löytynyt asetta

Mies oli uhannut käyttää asetta ryöstössä, mutta pidätyshetkellä viranomaiset eivät kuitenkaan löytäneet todisteita, että miehellä olisi ollut asetta mukanaan. 

Poliisin mukaan vaikutti siltä, että mies on halunnut tulla pidätetyksi.

Parrakkaan pankkiryöstäjän motiivista ei ole kerrottu sen enempää, mutta Yhdysvalloissa on toisinaan tapauksia, joissa ihmiset tekevät lieviä rikoksia päästäkseen vankilaan.

Esimerkiksi vuonna 2018 sokea ja yksijalkainen mies ryösti pankin Texasissa, koska hänellä ei ollut muuten varaa sairautensa hoitoon. 

Coloradon pankkiryöstäjästä kertoi Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja