Pariskunta otti kaksi matkakuvaa täsmälleen samasta paikasta vuoden välein – eroa ei voi olla huomaamatta: ”Niin järkyttävää!"

Miten kierrättää muovit oikein? 14:47
Näin kierrätät muovin oikein.

Matkabloggaajapariskunnan Instagramiin lataamat kuvat osoittavat karulla tavalla, miten ihminen tuhoaa arvokasta luontoa.

Paratiisisaaria, unelmien hiekkarantoja, uskomattomia maisemia – saksalainen Marie Fe ja australialainen Jake Snow ylläpitävät suosittua matkablogia, joka pursuaa toinen toistaan upeampia kuvia maailmalta. Näyttävällä pariskunnalla on pelkästään Instagramissa lähes puoli miljoonaa seuraajaa ja heitä pidetään sosiaalisen median vaikuttajina.

Paratiisiranta hukkui muoviin

Marie ja Jake vierailivat taannoin yhdessä lempikohteessaan, Indonesian Komodon kansallispuistossa, joka tunnetaan heleänpinkistä hiekastaan ja turkoosista vedestään. Rakastavaiset olivat matkustaneet kohteeseen edellisen kerran vuotta aiemmin ja ottaneet kuvan unelmiensa rantakaistaleesta.

Nyt, 12 kuukautta myöhemmin, todellisuus oli kuitenkin aivan toinen. Pariskunnan lataamat, vuoden välein otetut kuvat osoittavat, miten muovijätteet ovat tuhonneet paratiisirannan, uutisoi Yahoo.

Katso toinen kuva nuolta klikkaamalla. Jos kuvat eivät näy, katso ne täältä.

– Tämä on totuus kamalasta tilanteesta, jossa olemme nyt. Jopa kaikista koskemattomimmat ja kaukaisimmat kaunottaret, kuten Komodo-saaren Pink Beach hukkuvat nyt muoviin. Emme koskaan olisi voineet kuvitella, että palatessamme lempirannallemme näky olisi näin järkyttävä. Sydämemme särkyy, kun näemme, miten kaikki tämä roska on vallannut kauniin rannan, Marie ja Jake kirjoittavat Instagramissa lataamiensa vertailukuvien yhteyteen.

”Niin järkyttävää!”

Pariskunta toivoo, että kuvat herättäisivät ihmiset todellisuuteen ja että sosiaalisessa mediassa jaettaisiin roskattomaksi käsiteltyjen rantakuvien sijaan kuvia rannoista, jotka ovat hautautuneet muoviin. Bloggaajapariskunta kannustaa käyttämään kuvien yhteydessä hashtagia #plasticparadise.

– Toivomme, että tämä rehellisyys ja asioiden todellisen laidan paljastaminen painostavat ihmiset siivoamaan ja muuttamaan tapojaan.

Marien ja Jaken lataama karu kuvapari on kerännyt muutamassa viikossa yli 57 000 tykkäystä ja pariskunnan hashtagia on käytetty jo yli 3300 kertaa. Ihmiset kirjoittavat Instagramissa olevansa syvästi järkyttyneitä kuvat nähtyään.

– Upea ja kamala julkaisu samaan aikaa. Niin järkyttävää! Ei ole oikein kohdella kaunista planeettaamme näin, yksi seuraajista kommentoi.

– Tämä tekee minut niin surulliseksi. Lastenlapsemme hukkuvat roskaan, toinen seuraaja voivottelee.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Yahoo

Lue myös:

    Uusimmat