Pariskunta hakkasi tuttua miestä silmittömästi ja jätti hänet Keravan juna-asemalle kuolemaan – väkivaltainen teko tallentui useille valvontakameroille

1:36
Ei herkille: Valvontakameran nauhalla näkyy, kuinka päihtyneiden käsikähmä muuttuu rajuksi pahoinpitelyksi

Keravalla entuudestaan tuntemansa miehen kuoliaaksi pahoinpidellyt kaksikko sai vuosien vankeusrangaistuksen taposta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Sekä uhri että tekijät olivat Viron kansalaisia.

Tapahtumankulku alkoi, kun humalaisen seurueen miehille tuli riitaa, joka yltyi väkivaltaiseksi.

Tapahtumien kulku oli poikkeuksellisen selvä, koska tapahtumia tallensi useampi valvontakamera. Käsikähmä oli muuttunut mattopainiksi, ja lopulta jatkunut junakiskoilla. Lopulta mies uhri oli hakattu tajuttomaksi ja tältä oli viety omaisuutta.

20 tappavaa nyrkiniskua

Nainen oli potkaissut miestä kahdesti päähän ja tämän lisäksi lyönyt tätä nyrkein. Oikeuden mukaan naisen ei kuitenkaan voinut odottaa väkivallan johtavan miehen kuolemaan.

Tekojen katsottiin kuitenkin aiheuttaneen uhrille hengenvaarallisen tilan ja tehdyn erityisen raa’alla ja julmalla tavalla. Hänet tuomittiin törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Miehen osalta väkivalta oli tuomittavampaa, ja hänet tuomittiin 20 nyrkiniskulla tehdystä taposta.

– Kun [uhri] on alkanut huitomaan kädellään, Runthal on ottanut hänen kädestään kiinni ja saanut pidettyä sen hallinnassaan niin, ettei [uhri] ole pystynyt tekemään vastarintaa. Tästä huolimatta Runthal on aloittanut [uhrin] täysivoimaisen ja silmittömän lyömisen. Joidenkin lyöntien jälkeen [mies] ei ole enää liikkunut vaan on mennyt tajuttomaksi, mutta Runthal on edelleen jatkanut lyöntisarjaansa, tuomiossa todettiin.

Jättivät uhrin tajuttomana laiturille

Vietyään uhrin omaisuuden Särev ja Runthal nostivat tajuttoman miehen junalaiturille ja poistuivat paikalta. Uhri kuoli paikalle hälytettyjen viranomaisten elvytysyrityksistä huolimatta.

Uhrille oli seurannut väkivallasta kallon sisäistä verenvuotoa ja kallonpohjan murtuma.

Vuonna 1986 syntynyt Tamo Runthal tuomittiin taposta ja törkeästä ryöstöstä yhteensä 9 vuoden 8 kuukauden vankeusrangaistukseen. Vuonna 1981 syntynyt Älis Särev sai 4 vuoden 8 kuukauden vankeustuomion törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä ryöstöstä.

Runthal tuomittiin lisäksi korvaamaan uhrin puolisolle ja lapselle kummallekin 11 000 euroa, josta kummastakin Särevin kanssa yhteisvastuullisesti 6000 euroa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja