Paranna parisuhdettasi – helpot vinkit

Kiireisen arjen keskellä parisuhteen huoltaminen voi jäädä taka-alalle. Pienet teot ovat kuitenkin tärkeitä ja lujittavat suhdetta, siksi niihin kannattaa totutella.

Parisuhteeseen kannattaa panostaa myös arjen keskellä. 

Kehu puolisoasi

Pitkässä parisuhteessa toisen huomioiminen ja kehuminen saattaa jäädä, kun arki iskee päälle ja elämä muuttuu rakastumisen huumasta arkiseksi. Älä kuitenkaan unohda kehua puolisoasi. Kehut ja muut huomionosoitukset ilahduttavat aina ja hitsaavat teitä yhteen pariskuntana. 

Pidä omat harrastukset

Parisuhteessa oleminen ei tarkoita omista harrastuksista luopumista. Harrastuksista voi kyllä halutessaan tehdä yhteisiä, ota puolisosi esimerkiksi mukaan uimaan tai seinäkiipeilemään, mutta yhtä sallittua on harrastaa yksin. Terveessä parisuhteessa molemmilla on toisinaan omaa aikaa. 

Ole spontaani

Jokaisessa meissä asuu pieni seikkailija, joka rakastaa jännitystä, yllätyksiä ja spontaaniutta. Lähde siis ulos ja tee asioita puolisosi kanssa sen sijaan, että makaisitte vain sohvalla. 

Pidä lomaa

Yhdessä vietetty aika on tärkeää hyvälle parisuhteelle. Monille pareille erityisesti lomat ovat aikaa, jolloin yhteistä tekemistä on mahdollista keksiä. Tehkää siis yhdessä matkoja tai viettäkää lomaa kotikunnassanne mukavien aktiviteettien parissa. 

Ota kahdenkeskistä aikaa

Vaikka teillä olisi lapsia, on toisinaan hyvä keskittyä pelkästään puolisoon. Lasten läsnä ollessa huomionne on aina siinä, mitä lapset milloinkin tarvitsevat. Viettäkää siis välillä aikaa kahden kesken, jolloin voitte uhrata ajatuksenne pelkästään toisillenne.  

Anna lahjoja

Lahjoja voi antaa muulloinkin kuin jouluna ja syntymäpäivänä. Kukapa ei tykkäisi spontaanisti ostetusta lahjasta, joka yllättää vaikka keskellä arkea. 

Ole osa tiimiä

Työskennelkää yhdessä. Tämä ei tarkoita samassa työpaikassa työskentelyä, vaan enemmänkin arkisia asioita. Tiskatkaa yhdessä, hoitakaa lapsia yhdessä ja puuhailkaa vaikkapa pihatöitä yhdessä. Hyvässä parisuhteessa osapuolet ovat toimiva tiimi.

Muista läheisyys

Parisuhteessa on tärkeää paitsi seksi, myös muut hellyydenosoitukset, kuten halaukset, suukot ja kädestä kiinni pitäminen. Älä unohda niitä.

Älä vatvo menneitä

Jokaisessa parisuhteessa on riitoja. Tärkeintä on käsitellä ne, ja jättää ne sen jälkeen menneisyyteen. Anna siis vanhojen olla, äläkä vedä vanhoja asioita esille enää uudestaan.  

Lähde: yourtango.com

Lue myös:

    Uusimmat