Paraisilla painitaan kananmunaongelman kanssa – poliisi pyytää apua

Poliisi joutuu painimaan Lounais-Suomessa viime viikkoina ilmenneen kananmunaongelman kanssa.

Paraisten keskustan alueella on viimeisen kahden viikon aikana sotkettu ja töhritty useita autoja, taloja, postilaatikoita ja muuta omaisuutta raaoilla kananmunilla. Joissain tapauksissa omaisuudelle on aiheutettu muutakin vauriota.

Poliisi kertoo kirjoittaneensa tähän mennessä kuusi rikosilmoitusta. Teot ovat painottuneet viikonloppuiltoihin.

Poliisille on tutkinnassa ilmennyt, että tekijät ovat nuoria, ja se epäilee, että tekojen taustalla on useampi nuorisoryhmittymä.

Paljon porua somessa – poliisi kehottaa malttiin ja pyytää vihjeitä

Vahingonteot ovat aiheuttaneet aktiivista keskustelua paraislaisten keskuudessa erityisesti sosiaalisessa mediassa. 

Poliisi varoittaa kuitenkin keskustelijoita, että pelkkien verkkokirjoitteluiden perusteella ei kannattaisi tehdä liian nopeita päätelmiä.

Nyt poliisi pyytää yleisöltä todenperäisiä tietoja vahingontekoihin ja niiden tekijöihin liittyen. Tiedot poliisi pyytää sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi

Poliisi: Puhukaa lapsille ja tulkaa tarvittaessa asemalle

Poliisi kehottaa erityisesti vanhempia käymään asiasta vakavan keskustelun nuorten kanssa kotona. Keskustelu on poliisin mukaan paikallaan erityisesti niille nuorille, joilla on mahdollisuus viettää aikaa keskustassa viikonloppuiltaisin.

– Mikäli keskusteluissa ilmenee, että nuorella on osallisuutta tapahtumiin, asiasta voi tulla keskustelemaan Paraisten poliisiasemalle torstaina 2. marraskuuta kello 13–16, poliisi kertoo.

Poliisi kertoo, että kaikki tapaukset ovat avoinna sovittelulle, ja uhrit vaativat lähtökohtaisesti vahinkojen siistimistä ja niiden aiheuttamien siivous- ja korjauskulujen korvaamista.

Lue myös:

    Uusimmat