Outoa ilkivaltaa Espoossa: Mira oli saunomassa perheen kesken, kun tummiin pukeutunut poika tulitti kananmunilla perheen 3-vuotiasta tyttöä – ”Lapsi meni sokkitilaan”

3:11

Heiskasen perhe ja tuttavaperhe olivat viikonloppuna saunomassa Espoon Matinkylässä, kun heitä heitettiin kananmunilla.

– Tilanne oli sellainen, että oltiin saunomassa perheen ja tuttavaperheen kesken. Ihan mentiin saunaterassille vilvoittelemaan. Sitten huomasin, että siinä oli sellainen tummaan huppariin pukeutunut nuorehko poika.

– Välittömästi kun saunan ovi aukesi, hän alkoi tulittaa meitä raaoilla kananmunilla, Mira Heiskanen kuvailee.

Kolmevuotias meni paniikkiin

Heiskasen kolmevuotias tyttö oli tapahtumahetkellä saunan oven lähistöllä. Heittäjä tähtäsi seuruetta Heiskasen mukaan noin viidellä kananmunalla, joista kaksi osui Heiskasen kolmevuotiaaseen tyttöön. Heitot menivät vain hitusen silmien alueen alle.

– Sitten huusin hänelle: mitä ihmettä sinä teet? Tulitat täällä pientä lasta kananmunilla!

Heittäjä lähti tilanteesta pois juosten. Heiskanen sanoo nähneensä pojan kasvot. Saunan ja sen lähellä olevan terassialueen luona on korkeahko aita, jonka yli heittäjä tähtäsi seuruetta.

– Meihin muihin ei osunut, vaikka olimme siinä tulilinjalla.

Kun Heiskanen kertoi tilanteesta eräässä someryhmässä, ilmeni, että muillakin oli ollut Espoon alueella samoja kokemuksia.

– Meihin muihin ei osunut, vaikka olimme kaikki siinä tulilinjalla.

Kolmevuotias tarvitsi rauhoittelua noin tunnin ajan tapahtuman jälkeen

Heiskasen kolmevuotiaaseen tyttöön osui kaksi kananmunaa: toinen leuan seudulle ja toinen kaulaan. Pieni kolmevuotias meni Heiskasen mukaan tilanteessa sokkiin ja tarvitsi rauhoittelua noin tunnin ajan sinä iltana.

– Hän oli erittäin paniikissa ja meni sokkitilaan.

Tilanteessa olleet kaksi muuta alakouluikäistä lastakin säikähti tilannetta suuresti. Aikuisetkin järkyttyivät tilanteessa ja pohtivat, miten kukaan voi tehdä vastaavaa. 

Heiskanen arveli, että kananmunien heittelijä oli todennäköisesti odotellut saunan luona seuruetta.

– Vaikutti siltä, että hän oikein odotti, että saunan ovi aukeaa.

Lapsi on puhunut tilanteesta aika ajoin tilanteen jälkeen. Kananmunista ei jäänyt mustelmia kasvoihin, mutta lapsen iho oli punainen juuri kananmunaosumien jälkeen.

– Onneksi ei osunut silmien alueelle. Se oli tosi pienestä kiinni.

Silmien alueelle osuessaan kananmuna saattaisi aiheuttaa pahempia vammoja. 

MTV Uutiset tavoitteli Espoon poliisilaitoksen viestintää aiheen tiimoilta, mutta ei toistaiseksi saanut viestinnästä tarkempia kommentteja kananmunailkivallan laajuuden suhteen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja