Paperilaminoitu kulho

Paperilaminoinnilla tarkoitetaan kovaa paperipintaa, joka syntyy kun paperikerroksia liimataan liisterillä toisiinsa. Paperilaminointi on helppoutensa ansiosta mukavaa puuhaa myös lasten kanssa. Laminoimalla saat tehtyä kevyitä tarjoilukulhoja vaikka keväisiin juhliin tai voit käyttää kulhoja myös sisustuksen piristäjinä.

Tarvikkeet:
- askarteluliisterijauhetta
- vettä, lusikka tai vispilä
- sekoitusastia
- astia muotiksi
- tuorekelmua
- valkoista kopiopaperia
- suojamuovia
- vaaleanpunaista mulperipaperia


Ohje:

1. Jotta liisteri ehtisi "turvota" kunnolla, sekoita liisteri valmiiksi edellisenä päivänä. Liisterin sekoitussuhde on 1 rkl liisteriä / 1l vettä.

2. Valitse sopiva astia (esim. posliini- tai muoviastia) muotiksi paperilaminointikulhollesi. Suojaa astia tuorekelmulla.

3. Revi valkoisesta kopiopaperista suikaleita tai paloja. On tärkeää että palat revitään eikä leikata, sillä paperipalat liimautuvat paremmin kiinni toisiinsa kun niiden reunat on revitty.

4. Ryhdy "liimaamaan" paperipaloja käsin silottaen ja hieroen muottiastian päälle liisterin avulla. Liimaa paperipaloja ristiin rastiin kauttaaltaan koko astian päälle vähintään viisi kerrosta.

5. Tee vielä yksi kerros vaaleanpunaisesta mulperipaperista revityin paloin.

6. Anna kulhon kuivua muotin päällä.

7. Kun kulho tuntuu kuivalta, irrota se varovasti muotin päältä.

8. Siisti kulhon yläreuna leikaten.

Voit käyttää kulhon koristeluun myös muita erikoispapereita kuten silkkipaperia tai sanomalehtipaperilla. Valmiin kulhon voi myös vaihtoehtoisesti maalata askartelumaaleilla tai silkkiväreillä.

Malli ja materiaalit: Sinooperi Oy p. 09-348 4466
Studion Mikado-hyllyt ja -pöytä: HT-Collection 03-780 1556
Anun paita: Mexx 09-270 93400

(T.i.l.a. osa 14, 21.4.2002 )

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja