Paola Suhosen lahjavinkki retroa rakastavalle: Tämä on taas muotia!

Ivana Helsingin taiteellinen johtaja ja suunnittelija Paola Suhonen kertoo, että retroilijan unelma – lasin ja teräksen yhdistelmä – nousee uudestaan vahvaksi trendiksi. Emalikupit, -kipot ja -purnukat ovat jälleen suuressa suosiossa.

Trendit toden totta tulevat ja trendit menevät – ja tulevat vielä uudestaan takaisin. Pro Finlandia -mitalilla vastikään palkittu suunnittelija Paola Suhonen vinkkaa, että emali selkeästi tulossa jälleen muotiin.

– Emali kaikissa muodoissaan, esimerkiksi vaaseissa, mukeissa ja kattiloissa, on ehdottomasti seuraava juttu, Suhonen hymyilee.

Nostalgiaa hehkuva emali on monille tuttu mummolasta ja kesämökeiltä: tämä lasin ja teräksen yhdistelmä eli etenkin 1950- ja 1960-luvuilla kulta-aikaansa Suomessa. Nyt tämä pitkäikäinen, kestävä ja koliseva materiaali on jälleen suosiossa retroilijoiden parissa.

Lämpöä käpälille

Paola Suhosen mukaan emalista suorastaan välittyy – myös kirjaimellisesti – lämpöä, joka istuu mainiosti käsiin esimerkiksi näin talvella. Suhonen on itsekin suunnitellut Bibi&Bim-lemmikkimallistoonsa emalikupin, joka on tarkoitettu omille kahvihetkille tai lemmikin kuivamuonan annostelemiseen – tai molempiin.

– Emali lämpenee ihanasti käsissä. Kylminä talvipäivänä voi lämmitellä käsiään siinä kahvimukin ääressä ja käpertyä viltin alle fiilistelemään, Suhonen kuvailee hymyssä suin.

Suhosen mukaan emali suorastaan hehkuu pehmeyttä ja sympaattisuutta.

– Olen itse erittäin ihastunut emaliin: materiaalina se on erittäin makea ja siinä on ripaus retroa. Se on ollut niin kauan pois muodista, että se tuntuu nyt erittäin freesiltä ja uudelta.

Lisää lahjaideoita:


Katri Koskinen, katri.koskinen(at)mtv.fi

Tuotekuvat: Bibi&Bim by Ivana Helsinki, Muurla Design Marketing Oy

Lue myös:

    Uusimmat