Paola Suhosen lahjavinkki retroa rakastavalle: Tämä on taas muotia!

Ivana Helsingin taiteellinen johtaja ja suunnittelija Paola Suhonen kertoo, että retroilijan unelma – lasin ja teräksen yhdistelmä – nousee uudestaan vahvaksi trendiksi. Emalikupit, -kipot ja -purnukat ovat jälleen suuressa suosiossa.

Trendit toden totta tulevat ja trendit menevät – ja tulevat vielä uudestaan takaisin. Pro Finlandia -mitalilla vastikään palkittu suunnittelija Paola Suhonen vinkkaa, että emali selkeästi tulossa jälleen muotiin.

– Emali kaikissa muodoissaan, esimerkiksi vaaseissa, mukeissa ja kattiloissa, on ehdottomasti seuraava juttu, Suhonen hymyilee.

Nostalgiaa hehkuva emali on monille tuttu mummolasta ja kesämökeiltä: tämä lasin ja teräksen yhdistelmä eli etenkin 1950- ja 1960-luvuilla kulta-aikaansa Suomessa. Nyt tämä pitkäikäinen, kestävä ja koliseva materiaali on jälleen suosiossa retroilijoiden parissa.

Lämpöä käpälille

Paola Suhosen mukaan emalista suorastaan välittyy – myös kirjaimellisesti – lämpöä, joka istuu mainiosti käsiin esimerkiksi näin talvella. Suhonen on itsekin suunnitellut Bibi&Bim-lemmikkimallistoonsa emalikupin, joka on tarkoitettu omille kahvihetkille tai lemmikin kuivamuonan annostelemiseen – tai molempiin.

– Emali lämpenee ihanasti käsissä. Kylminä talvipäivänä voi lämmitellä käsiään siinä kahvimukin ääressä ja käpertyä viltin alle fiilistelemään, Suhonen kuvailee hymyssä suin.

Suhosen mukaan emali suorastaan hehkuu pehmeyttä ja sympaattisuutta.

– Olen itse erittäin ihastunut emaliin: materiaalina se on erittäin makea ja siinä on ripaus retroa. Se on ollut niin kauan pois muodista, että se tuntuu nyt erittäin freesiltä ja uudelta.

Lisää lahjaideoita:


Katri Koskinen, katri.koskinen(at)mtv.fi

Tuotekuvat: Bibi&Bim by Ivana Helsinki, Muurla Design Marketing Oy

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja