Millaiset joululahjat ovat loukkaavia? Naiset vastaavat

Millaista lahjaa nainen ei missään nimessä halua saada omalta kumppaniltaan? Lukijamme on joutunut kimurantin tilanteen eteen pelätessään, miten naisystävä suhtautuu tulevaan jouluun ja lahjojen jakoon. MTV Lifestylen haastattelemat naiset paljastivat, millainen joululahja koetaan loukkaavana.

"Millaisesta joululahjasta nainen loukkaantuu? Tuntuu etten koskaan osaa ostaa oikeita lahjoja, vaan tyttöystäväni aina nyrpistää nenäänsä tai loukkaantuu verisesti. Mitä naiselle ei saa missään nimessä ostaa? Joulu jännittää jo valmiiksi….." Nimim. Villasukat eivät ole hyvä idea

Näin naispaneeli vastasi kysymykseen:

"Huonoin lahja, jonka toiselle voi antaa, on vihje. Tällainen olisi esimerkiksi muuten oikeaa tyyliä oleva pusero, joka olisi ollut sopiva viisi kiloa sitten. Keittiövälineet sopivat innokkaalle harrastajalle, mutta muut ottavat ne usein loukkauksena. Sen sijaan paras lahja on saajansa näköinen. Älä anna tyttöystävällesi lahjaa, josta itse pitäisit, vaan lahja, josta tyttöystäväsi pitää. Jos et keksi muuta, hanki lahjakortti hänen lempiliikkeeseensä. Lahjakortti on aina varma – joskin aliarvostettu – valinta. Hemmottelulahjat toimivat myös suurimmalle osalle. Tarjoa tyttöystävällesi illallinen mukavassa ravintolassa tai varaa hänelle aika hierontaan tai kauneushoitoon. Helpoimmalla pääset, kun kuuntelet tyttöystävääsi ympäri vuoden. Hän on aivan varmasti vuoden aikana vihjaillut lahjatoiveitaan. Sinun täytyy vain kaivella muistiasi tai yrittää udella kautta rantain. Voit toki myös pyytää apua tyttöystäväsi ystäviltä."
Nainen, 26, parisuhteessa


"Paistinpannu tai mikä tahansa keittiö- tai siivousväline."
Nainen, 41, naimisissa


"Naiselle ei saa missään nimessä ostaa kodinkoneita tai muita kodin huoltoon liittyviä tavaroita, kuten uutta imuria tai paistinpannua (paitsi jos hän on sitä erikseen pyytänyt). Mitä nainen itse haluaisi ostaa, mutta hän ei tohdi käyttää siihen rahaa? Esimerkiksi hemmotteluhoidot harvoin saavat kylmää vastaanottoa. Romanttisuudesta annetaan lisäpisteitä, esimerkiksi lentoliput kahdelle ovat monen naisen unelma! Muista myös hieman panostaa lahjaan – vaikka tyttöystäväsi keräilisi muumimukeja, hän ei halua saada sinulta sitä joululahjaksi."
Nainen, 31, naimisissa


Itse en haluaisi lahjaksi mitään kodinkoneita tai laihdutukseen viittaavia asioita. Kukat tai pelkät herkutkaan eivät ole mielestäni hyvä idea joululahjaksi. Joululahjan pitää olla sellainen, että siitä huomaa miehen tai no kuka lahjan ostaakaan, käyttäneen aikaa juuri sen oikean lahjan valitsemiseen. Villasukat sinällään eivät ole hyvä lahja, mutta jos kyseinen henkilö on itse tehnyt ne, niin sitten lahja saa runsaasti lisäarvoa. Naiset pitävät ns. turhuuksista, joten "järkevät" lahjat voi unohtaa, sillä ne eivät ole kovinkaan romanttisia. Perheenjäsenet tai muut voivat hoitaa nämä fiksummat lahjat naiselle, mutta sielunkumppanin täytyy ostaa jotain ihastuttavaa. Kannattaa siis selvittää mistä rakkaimpasi oikeasti pitää ja ostaa jotain siihen liittyvää.
Nainen, 25, parisuhteessa


"Ei tähän ole varmaankaan oikeaa tai väärää vastausta. Itse esimerkiksi olen surkea kokki, ja minusta olisi vain hauskaa, jos poikaystäväni antaisi minulle lahjaksi keittokirjan, sillä vitsailemme aiheesta usein. Parhainta olisi varmaankin antaa tyttöystävälle jotain sellaista lahjaksi, joka kertoo suhteenne erityislaatuisuudesta. Villasukissa ei varmaankaan ole varsinaisesti ollut mitään vikaa, vaan tyttöystävä on vaan pettynyt siitä, ettet antanut mitään "erityistä". Suosittelen siis miettimään yhteistä historiaanne tai tyttöystäväsi mielenkiinnon kohteita. Jommankumman kautta löytyy varmaankin oikeanlainen lahja. En suosittele ostamaan esimerkiksi hajuvesiä tai vaatteita, jollet tunne tyttöystäväsi makua erinomaisesti."
Nainen, 27, parisuhteessa


"En kyllä keksi mitään lahjaa, mistä verisesti loukkaantuisin. Ehkä jos saisin jonkun vaatteen, joka olisi väärää kokoa? Erityisesti, jos se olisi liian iso. Saattaisin kyllä pitää miestä vähän yksinkertaisena, jos paketista paljastuisi vaikkapa kattila tai joku muu keittiöväline – ellen sitten sitä olisi erikseen toivonut! Itse olen yleensä pitänyt jo pelkkää ajatusta kauniina, jos mies on ihan itse keksinyt jonkun lahjaidean ja vieläpä viitsinyt lahjan paketoida kauniisti. Ehkä siis pidän miehiä jo valmiiksi vähän yksinkertaisina, ei se kattila muuttaisi tilannetta. Kannattaisi jo pitkin vuotta kuunnella, mistä asioista nainen haaveilee ja katsella, mitä tuotteita nainen kaupassa hiplaa raaskimatta kuitenkaan ostaa. "
Nainen, 28, yksinhuoltaja


"Kaikella rakkaudella: älä osta seksikkäitä hepeneitä, jotka sitten otetaan esiin lahjapaketista mummolassa. Usein myös koko on sattunut olemaan väärä."
Nainen, 37, naimisissa


"Itse en suoranaisesti loukkaantuisi mistään lahjasta, mutta eniten ärsyttävät lahjat, joihin ei ole laitettu yhtään ajatusta ja joiden tehtävä on lähinnä olla pakon sanelemina olemassa. Ilman lahjaahan ei joulua voi viettää, ai kamala! Mieluummin ottaisin vaikka nätin kortin kuin jonkin turhuuden, kuten koriste-esineen."
Nainen, 27, sinkku

Näitä asioita on jo kysytty naisilta:


Entä mitä sinä haluaisit tietää miehistä?Käy esittämässä kysymyksesi!


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat