Palkitun suomalaisvalmentajan ja tähtinyrkkeilijän välit tulehtuneet – riita aiheuttanut jännitettä liiton sisällä

MTV Urheilun tietojen mukaan suomalaisen olympianyrkkeilyn huipulla käy kulisseissa kuhina.

Tyytymättömyyttä on eri sektoreilla. Kaiken keskiössä on tällä hetkellä naisten olympiavalmentajan Maarit Teurosen ja Euroopan mestaruuden viime vuonna voittaneen Elina Gustafssonin yllättäen tammikuun lopussa päättynyt valmennussuhde.

Euroopan parhaaksi naisvalmentajaksi hiljattain valitun Teurosen ja 27-vuotiaan porilaislähtöisen nyrkkeilijän välinen konflikti on aiheuttanut jännitettä Suomen nyrkkeilyliiton sisälläkin.

Teurosen piti johdattaa Gustafsson Tokion olympialaisissa ensi vuonna mitalin syrjään, mutta kaksikon välit ovat MTV Urheilun tietojen mukaan niin tulehtuneet – että jopa maajoukkueleirien toteuttaminen yhdessä on haastavaa.

Erikoista taannoin oli se, että naisten olympiavalmentaja Teuronen oli suojattinsa Mira Potkosen kanssa maajoukkueleirillä Coloradossa – mutta Gustafsson oli samaan aikaan kotimaassa Urheilugaalassa.

Katso yllä olevalta videolta Tulosruudun insertti, jossa tulenarkaa tilannetta kommentoivat kritiikkiä lajiväen keskuudesssa johtamistaidoistaan saanut Suomen nyrkkeilyliiton päävalmentaja Jarkko Pitkänen sekä toiminnanjohtaja Marko Laine.

Lue myös:

    Uusimmat