Paljastus: Gabriela Soukalová ei halunnut urheilla – äiti reagoi väkivallalla: "Tuli hiljaista"

Menestyksekkään ampumahiihtouran tehnyt Gabriela Soukalová ei halunnut nuorena urheilla. Hänen äidilleen tämä ei käynyt, vaan tämä rankaisi tytärtään väkivallalla.

Tshekkiläinen Soukalová voitti ampumahiihtourallaan kaksi maailmanmestaruutta ja maailmancupin kokonaiskilpailun kaudella 2015–16. Hän oli vuosien ajan ampumahiihdon maailman kirkkaimpia huippuja.

Soukalován, 34, elämää käsitellään dokumenttielokuvassa, jonka ensi-ilta on 5. maaliskuuta. Tshekkiläislehti Blesk on jo julkaissut kyseisestä dokumentista paloja.

Äänessä dokumentissa ovat myös Soukalován vanhemmat, isä Karel Soukal ja äiti Gabriela Soukalová Sr., joka saavutti omalla ampumahiihtourallaan Tshekkoslovakian joukkueessa viestissä olympiahopeaa ja MM-pronssia. 

– Minun aviomieheni ja minä olimme molemmat ampumahiihtovalmentajia ja meidän piti ottaa hänet (Gabriela) mukaan kaikkialle, koska meillä ei ollut lapsenvahtia. Kun hän oli noin kaksivuotias, laitoimme hänet suksille, emmekä kysyneet, haluaako hän sitä vai ei, Gabriela Soukalová Sr. kertoo.

Maastohiihtoa lapsena harrastanutta Gabrielaa koulittiin kovalla. Soukalová kertoo, ettei hän halunnut urheilla.

– En vain nauttinut siitä. Minusta siinä ei ollut järkeä, miksi minun pitäisi olla parempi kuin muut. Miksemme voisi hiihtää kilpailua maaliin saakka yhdessä, Soukalová sanoo.

Soukalová inhosi kisaamista jopa niin paljon, että hän juoksi metsään ja hautasi lähtönumeronsa lumeen. Hänen äitinsä muistaa Soukalován myös seisseen paikoillaan lähtemättä hiihtämään.

Äidin reaktio oli raaka.

– Kun "Gabča" ei hiihtänyt ja aiheutti ongelmia, en ollut tumput suorina, vaan hän sai heti yhden läimäisyn ja tuli hiljaista! Soukalová Sr. lataa.

Soukalová vaihtoi lopulta maastohiihdon ampumahiihtoon ja loppu oli menestyksekästä historiaa. Naisten MM-mitaleita hän saavutti kaikkiaan kuusi ja olympiamitaleja kolme. 

Lue myös:

    Uusimmat