Paleface oikoo kohua Mannerheim-patsaasta

Räppäri Paleface eli Karri Miettinen jyrisee MTV3.fin haastattelussa suunsa puhtaaksi kohutusta Mannerheimin patsas -keskustelusta.

Palefacen albumi Maan tapa ilmestyi keskiviikkona. Tarjolla on globaaleihin aiheisiin pureutuva albumi, jolla pohditaan maailman menoa ja ollaan pienen ihmisen puolella. Palefacen sanomisista nousi kuitenkin kohu jo ennen albumin ilmestymistä.

Vieraillessaan radiokanavan lähetyksessä maaliskuussa Paleface keskustelun yhteydessä ihmetteli sitä, miksi Mannerheimille on pystytetty patsas Helsingin keskustaan. Miettinen ei omien sanojensa mukaan kuitenkaan sanonut, että patsas pitäisi poistaa.

– Mä en oo koskaan sanonut niin, että Mannerheimin patsas pitäisi poistaa. Sehän on ihan älytön väite. Monumentithan ovat meille tärkeä muistutus historiasta ja ne kuuluvat siihen, Paleface toteaa.

Miettinen kuvaakin, että alkuperäisessä haastattelussa he puhuivat siitä, miten historiaa luetaan ja miten sitä kirjoitetaan.

– Meidänkin historiassa on vähän tällaisia epämiellyttävämpiä totuuksia. Pointti oli siis se, että jos Suomen historian tapahtumia arvostellaan samoilla kriteereillä kun millä me arvostellaan esimerkiksi Ruandan tapahtumia tai Balkanin sodan tapahtumia. Tällöinhän ilman oikeudenkäyntiä tehdyt teloitukset ovat sotarikos. Tämä oli se ajatus, mikä siellä taustalla on, Paleface kiteyttää MTV3.fille.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat