Palaako Therese Johaug kilpaladuille? Hiihtokuningattarelta mystinen lausunto

Norjan hiihtokuningatar Therese Johaug pitää ovet avoinna paluulle kilpahiihdon pariin.

14-kertainen maailmanmestari ja nelinkertainen olympiavoittaja Therese Johaug paljastaa norjalaiselle NRK:lle, että hän saattaa palata vielä kisaladuille. MM-kisat ovat vuorossa Trondheimissa vuonna 2025, ja ne ovat Johaugin mielessä.

– Katsotaan. En ole päättänyt tuleeko vielä lisää hiihtokisoja vai ei. Tällä hetkellä nautin elämästä äitinä. Täytyy myöntää, että harjoittelen vähän, Johaug sanoo.

Johaug lopetti kilpauransa vuoden 2022 olympialaisten jälkeen. Siellä hän voitti kolme henkilökohtaista kultamitalia. Vuonna 2025 Johaug olisi 35-vuotias, joten iän puolesta paluu olisi hyvinkin mahdollinen.

– En ole unohtanut vuoden 2025 MM-kisoja kokonaan, mutta tällä hetkellä fokus ei ole niissä. Nyt se on jokapäiväisessä elämässä ja siinä, että olen hyvä äiti.

Johaug vihjasi jo tämän vuoden tammikuussa VG:lle, että hän ei ole sulkenut ovea kilpahiihdolta lopullisesti.

– Mikään ovi ei ole kiinni, mikään ei myöskään ole auki. En sano kyllä enkä ei, Johaug totesi silloin norjalaislehdelle.

Toukouussa Johaugista tuli äiti, ja nyt tytär sai nimen Kristin. Hiihtotähden elämä on muuttunut lapsen saamisen myötä.

– On olemassa elämä ennen ja jälkeen (lapsen saamista), ja luulen että monet vanhemmat voivat allekirjoittaa tämän, Johaug toteaa.

– Äidiksi tuleminen oli suurin toiveeni ja suurempaa kuin yksikään voittamani kultamitali. Samalla se on uuvuttavaa, kun olet tottunut asettamaan itsesi ensimmäiseksi ja ollut jopa itsekäs, Johaug vertaa nykyistä elämäänsä kilpahiihtovuosiin.

Lue myös:

    Uusimmat